Eski Bakan Osman Pepe'nin şikayeti, aşçıyı canından etti

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Nisan 2010 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pepe'nin köfteleri canından etti

Florya Atatürk Köşkü'nün aşçısı Mustafa Salih Şiraz, eski Bakan Osman Pepe'nin sipariş ettiği köfteleri yakınca işten atıldı. Üzüntüden kalp krizi geçiren Şiraz, hayatını kaybetti

İddiaya göre, Eski Orman Bakanı Osman Pepe, 30 Ocak akşamı milletvekili arkadaşlarıyla birlikte Atatürk Köşkü'ne yemeğe geldi. Pepe'nin siparişi olan köfteler yanmış halde servis edilince ortalık karıştı. Köfteyi az pişmiş seven Pepe, garsonları azarladıktan sonra tabağı alıp mutfağa gitti. Atatürk Köşkü'nün 5 yıllık aşçısı Mustafa Salih Şiraz'a (55) da kızan Pepe, aşçıyı şikayet etti. Olay Köşk'ün bağlı olduğu Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na ve Mustafa Salih Şiraz'ın çalıştığı yemek firmasına iletildi. Firma, yaptığı incelemeden sonra 13 Nisan itibariyle Şiraz'ın iş akdini feshetti. Duruma içerleyen Mustafa Salih Şiraz da işten çıkarıldıktan 5 gün sonra 18 Nisan günü kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

AİLE: AĞIRINA GİTTİ

Mustafa Salih Şiraz'ın olayı bir türlü unutamadığını belirten ailesi, hukuk mücadelesi başlatıyor. Yeğenleri Mustafa ve Mesut Balaman, 'İşten atılmak gururunu kırmıştı. 'Osman Pepe'nin beni mutfakta azarlaması çok ağırıma gitti' diyordu. Bakanın fırçası içini acıtmıştı. Her gün 'Beni kesin bugün kovacaklar' korkusu yaşıyordu. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız' diye konuştular.

'ŞİKåYET ETMEDİM'

Aşçı Şiraz'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirten eski Bakan Pepe, yanık köfte kriziyle ilgili şunları söyledi: 'Köfteler resmen siyahlaşmıştı. Yanımda misafirlerim vardı, sinirlendim. Garsonları çağırıp 'Neden yanmış köfteleri servis ediyorsunuz' dedim. Daha önce de buna benzer bir iki olay yaşanmıştı. O zaman da uyarmıştım. Orada çalışan garson ve aşçıların buna dikkat etmesi gerekir. Mutfağa gidip aşçıyla tartışmadım, şikayet etmedim. Aile acılı olduğu için beni suçluyor.'

Milli Saraylar Daire Başkanlığı ise Osman Pepe'nin sözlü şikayeti üzerine olayın firmaya bildirildiğini açıkladı. Sözlü şikayet ve dilekçelerin, aşçı Şiraz'ın dosyasında bulunduğu kaydedildi.

ERCAN ÖZTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber