Bakan Yıldız: O öğretmeni affetmem sözkonusu olamaz

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Nisan 2010 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu saldırı benim siyasi kişiliğime yapıldı

Yumruklanan Bakan Yıldız: Bana bir çağrı gelmedi. Ama affetmem söz konusu olamaz. Bu saldırı bana değil, siyasi kişiliğime yapıldı

SERPİL ÇEVİKCAN yazıyor

Kayseri'de şehit yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın cenaze töreninde, beden eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek'in yumruklu saldırısına uğrayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yavaş yavaş iyileşiyor. Saldırının ardından burnunda oluşan sorunun ortadan kalkmasını bekleyen Yıldız kısmen konuşma güçlüğü çekiyor. Gönderilen destek mesajlarını yanıtlamaktan da yorgun düşmüş görünüyor.

Anayasa değişiklik paketi nedeniyle Meclis'teki mesaisini de sürdürmek zorunda olan Yıldız'la sohbet etme olanağı bulduk. Beklentisini çok aşan ölçülerde destek gördüğünü belirten Yıldız'ı çok farklı kesimlerden isimler aramış. ?Her gün binlerce teşekkür mesajı gönderiyoruz? diyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Kurul çalışmaları sırasında ?geçmiş olsun? demiş. Kısa bir süre önce, benzer bir saldırıya uğrayan eski DTP lideri Ahmet Türk de, Yıldız'ı arayanlardan biri. Yıldız'ın çalışma ofisi, başta seçim bölgesi olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından gönderilen ?geçmiş olsun? mesajlarına hâlâ tek tek yanıt veriyor. Yıldız, kişiliğini bilen aile fertlerinin ve yakın çevresinin, saldırıya kendisinin maruz kalmasına şaşırdığını söylüyor. Yıldız'ın, Kayseri'den gelen ?saldırganın ailesinin çok üzgün olduğu ve Şahin Şimşek'i affetmesini istediği? yolundaki haberlerle ilgili yanıtı ise manidar:

?Fotoğraf insani bir olay?

?Böyle bir şey gündemimde değil. Bana bir çağrı da gelmedi. Affetmem diye bir şey söz konusu olmaz. Çünkü bu olay kişisel bir olay değil. Bu saldırı benim siyasi kişiliğime yapıldı. Biz tabiri caizse kamulaştırılmış insanlarız.?

Sözü, Başbakan Erdoğan'ın, olayın akşamında Yıldız'a TBMM'de ?geçmiş olsun? ziyaretinde bulunduğu sırada çekilen fotoğrafa getiriyoruz. Bakan'ın, Başbakan'ın yanında, kanepeye uzanmış olarak görüntülendiği fotoğraf, Türk siyasi tarihinde pek sık rastlanmayan türdendi. Yıldız ?O fotoğraf spontane gelişti. Beni herkes tanır. Ben hayatı açık, sade, olduğu gibi yaşarım. Makam, mevki, ödül önemli değildir. Bu da öyle bir görüntü? diyor. ?Görüntüden daha sonra rahatsız oldunuz mu?? sorumuza, ?Hayır, insani bir olay? yanıtını veren Yıldız, fotoğraf çekilirken rahatsız olsa bile bunu Başbakan'ın bulunduğu bir ortamda söylemesinin zaten mümkün olmayacağını da vurguluyor.

İncelemeler sürüyor

Kayseri saldırısının güvenlik zafiyeti boyutunda da incelemeler sürüyor. Valiliğin talebiyle İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği iki mülkiye başmüfettişinin çalışmaları tamamlanma aşamasında. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, Samsun'daki gibi, il emniyet müdürünün merkeze alınmasına benzer bir idari işlem yapıp yapmayacağı müfettişlerin ön raporunun ardından ortaya çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber