Bahçeli'den 'af' önerisi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 24 Nisan 2010 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP lideri ?Taş atanı da atmayanı da başka türlüsü de ne kadar varsa çocuklarımızın suçlu olmaktan kurtarılması lazım? dedi

Şebnem HOŞGÖR - Hale GÖNÜLTAŞ / VATAN ANKARA

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Meclis'te bir resepsiyon verdi. Resepsiyona MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ?çocuk affı? önerisi damgasını vurdu. Basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Bahçeli özetle şunları söyledi:

* KÜÇÜK BAŞBAKAN'A TAVSİYE (Başbakan Erdoğan'ın 'İster asar ister kesersin' sözü üzerine) Küçük yaştaki memleket evlatlarına şiddet içeren tavsiyelerde bulunmak doğru değildir. O yaştaki çocuğun hafızasında kalan 2 derin cümledir. İnşallah çocuk iradesiyle bu kavramları reddeder.

* 90'INCI YIL AFFI ÇAĞRISI Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. 90'ıncı yılı kutluyoruz. 23 Nisan 1920 de bir Cuma gününe rast geldi. Hacıbayram'da kılınan namaz sonrası TBMM açıldı. Bu süre içinde egemenliğin millete ait olması vurgusu yanında, çocuklarımıza ait olan bir bayram olarak görülmektedir. Ama çocuklarımız senede bir defa bazı makamları ziyaret ettirilip, ne söylemesi gerekiyorsa önceden ezberlettirilip bir çocuk oyunu durumuna getiriliyor. Ama şu an için çocuklardaki suçluluk oranının ne kadar arttığını, Adalet Bakanlığı ortaya koymalıdır. Çocuklarda tutuklu ve hükümlü sayısının ne olduğunu iyi görmelidir. 23 Nisan bayramının 90. yılında bir çocuk affı düşünmek kanaatimce çok yararlı olur.

* ATANI DA ATMAYANI DA (Taş) Atanı da atmayanı da başka türlüsü de, ne kadar çocuk varsa. Bütüncül bir yaklaşım içinde, çocuklarımızı suçlu olmaktan suçluluk içinde daha kötü yollara sapmaktan kurtarılması lazım. 90'ıncı yıla bir anlam verilecekse bunu yapmak lazım. Yoksa asar mısın, keser misinle bu olmaz.

* BEDELLİ ASKERLİK Şehitlerimiz var. Böyle bir ortamda askerlikle ilgili bir konuyu gündeme taşımak çok yakışık almaz.

* REFERANDUM KAMPLAŞMAYI GETİRİR Referandum çok gergin ve tartışmalı geçer. Bu Türkiye'yi cepheleşme konusunda keskinleştirecek, kamplaşmayı derinleştirecektir.

DÖRTLÜ SOHBET

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir ara resepsiyonda bir araya geldi. Dört lider kısa bir süre sohbet etti.

Gül: Sessiz diplomasi gerekli

CumhurbaŞkanI Gül basın mensuplarının Türkiye-Ermenistan ilişkilerine dair bir sorusunu şöyle yanıtladı ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi: ?Ermenistan konusunda Türkiye'nin politikası çok açık. Bu, Kafkaslar'da istikrarı sağlamaktır. Açıkçası bugünkü statüko hiç kimsenin lehine değildir. Bu statükoyu değiştirmek ve orada barış ve işbirliğini hakim kılmak gerekiyor. Onun için herkesin her şeye dikkatli bakması lazım. Belki bu ara sessiz diplomasiye ihtiyaç var. Zaten o da yapılıyor uzun süredir.? Gül, ?Sürecin durduğunu düşünmüyorsunuz? değerlendirmesine ?Yok? karşılığını verdi.

TBMM Başkanı Şahin de Bahçeli'-nin önerisi konusunda ?Hükümetin bunu kısa sürede değerlendirmesinde yarar olduğunu düşünüyorum? dedi. Şahin, Başbakan Erdoğan'ın gündeme getirdiği başkanlık sistemi hakkında ise ?Başkanlık sisteminin olumlu yanının olumsuz yanına galebe çalacağını düşünüyorum ama olumsuz yanları da olabilir? yorumunda bulundu.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt Meclis'te verilen resepsiyona katıldı...

RESEPSİYONDAN NOTLAR

Yüksek yargı başkanları katılmadı

* 2 GENEL BAŞKAN KATILDI Resepsiyona Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli, bakanlar, DSP lideri Masum Türker, milletvekilleri, yabancı misyon şefleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve bürokratlar katıldı.

* BAYKAL GELMEDİ CHP lideri Deniz Baykal resepsiyona katılmazken CHP'yi Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay ve Parti Sözcüsü Mustafa Özyürek temsil etti.

* GÜN 20 DAKİKA KALDI Cumhurbaşkanı Gül, saat 19.40'da geldiği resepsiyonda 20 dakika kaldı. Başbakan Erdoğan da, 19.52'de geldiği salondan, 20.10'da çıktı.

* ÇİÇEK'TEN TÜRKÜLÜ CEVAP Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti ile BDP arasındaki pazarlık iddialarına ilişkin soruları ?Benim en sevdiğim türkü 'Gaza' (saza) niye gelmedin? karşılığını verdi.

* BAŞKANLAR YOKTU Resepsiyona yüksek yargı başkanları gelmedi. HSYK üyesi Ali Suat Ertosun ve AYM Başkanvekili Osman Paksüt resepsiyonda yargıyı temsil etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber