Şahin'in tutumuna ilişkin usul tartışması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2010 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulunda, birleşimi yöneten TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in tutumuna ilişkin usul tartışması açıldı.

Genel Kurulda verilen aranın ardından söz isteyen CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, tartışmalarla ilgili Şahin'in tutumuna ilişkin usul tartışması açılmasını talep etti. Şahin de usul tartışması başlatıldığını belirterek, ilk sözü Anadol'a verdi.

Kemal Anadol, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'na, "kıvırtma" kelimesinin hakaret anlamına gelmediği yönünde Yargıtay kararı olmasına rağmen ceza verildiğini söyledi. Ceza verilmesinin ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç'ın konuşmasında dört kez aynı sözcüğü kullandığını belirten Anadol, Kılıç hakkında neden işlem yapılmadığını sordu.

Bunun yanında, Kulkuloğlu kürsüde konuşurken, AK Partili idare amirinin kürsüye yürüdüğünü ve masaya yumruk attığını ifade eden Anadol, kürsü dokunulmazlığının ihlal edildiğini kaydetti. Anadol, TBMM Başkanı Şahin'in, oturumları tarafsız yönetmediğini ileri sürdü.

Usul tartışmasında lehte söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kulkuloğlu'nun kürsüye gelirken elinde bir evrak çantası olduğunu, bu durumda grup başkanvekilinin, çantanın içeriğine yönelik bilgisi olması ve buna göre davranması gerektiğini söyledi. Kınama cezasının verilebilmesi için Meclisin onayının gerektiğini belirten Elitaş, "Savunmasında özür dileseydi, ceza almayabilirdi" dedi.

Usul tartışmasında aleyhte söz alan Bağımsız Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ise Şahin'in tutumunu doğru bulmadığını ifade etti. Hiç bir Meclis Başkanının milletvekilinin boynuna "suçlu yaftası" asmadığını belirten İçli, "Siz kendinize göre yorumluyor ve ceza veriyorsunuz. Trafik polisi gibi ceza yazın o zaman" dedi.

TBMM Başkanı Şahin de Kulkuloğlu'nun kürsüye geldiğinde, daha önce yerinde anlattıklarını tekrar etmeye çalıştığını ifade etti.

Şahin ayrıca, Suat Kılıç ve AK Parti'li TBMM İdare Amiri Hüsrev Kutlu ile ilgili iddialara ilişkin tutanakları inceleyeceğini, görevinin gereğini yerine getireceğini ifade etti.

Milletvekillerine ceza vermek durumunda kalmayı kendisinin de istemediğini kaydeden Şahin, ancak içtüzüğü uygulamak zorunda olduğuna işaret etti. Şahin, tutumunu değiştirmesini gerektirecek herhangi bir durum olmadığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber