İzmir'de seri katil paniği... İşte robot resmi

Haber Giriş : 27 Nisan 2010 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de 3 gün içinde 7.65 milimetre çapındaki tabancayla işlenen cinayetlere yenisi daha eklendi. Konak'ta 30 yaşındaki bir kişi başından tabancayla vurularak öldürüldü. Ölü bulunan Mustafa Has, Balçova'da bankacı Esra Şahin ile üniversite öğrencisi Ayşe Selin Ayla'nın ardından birer gece arayla öldürülen üçüncü kişi oldu. Polis, ikinci ve üçüncü cinayetlerde kullanılan tabancanın aynı olduğunu belirledi.

Bugün saat 05.30 sıralarında, park halindeki kapısı açık otomobili gören polis şüphelendi. Kontrol etmek için giden polis ekipleri, aracın içinde başından vurularak öldürülmüş 'Hazal' lakaplı travesti Mustafa Has ile karşılaştı. Çağrılan uzman ekiplerin incelemesinde, bu kişinin sol kulağından giren kurşunla öldürüldüğü belirlendi. Yerde patlamamış 7.65 milimetre çapında mermi bulundu. Öldürülen kişinin telefonu ve çantası da bulunamadı.

İşte İzmir'deki seri katilin robot resmi

İzmir'de üç gün art arda işlenen üç benzer cinayetin zanlısının robot resmi çizildi.

Teyakkuz halinde olan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, üç cinayetin işlendiği Konak ve Balçova ilçelerindeki olay mahallerindeki görgü şahitleri ve güvenlik kamerası kayıtlarından faydalanarak çizdiği robot resmi, ilçe birimlerine dağıttı. Resim, hem polislere hem de olay bölgelerindeki vatandaşlara gösteriliyor.

Robot resme göre katil zanlısı 30-35 yaşlarında, 1,70-1,75 metre boyunda, 65-70 kg. ağırlığında bir erkek. Esmer tenli, İç ya da Doğu Anadoluluya benziyor. Kirli sakalı var. Siyah deri mont, beyaz gömlek ve siyah kumaş pantolon giymiş.

Önce bankası Esra, sonra üniversiteli Ayşe

Balçova İlçesi'nde geçen pazar günü saat 00.30 sıraların işlenen ilk cinayette bir bankada çalışan 27 yaşındaki Esra Yaşar başından 7.65 milimetre çapındaki tabancayla vurularak öldürülmüş, bu olaydan bir gece sonrada ilk olaya yaklaşık 200 metre mesafede İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Ayşe Selen Ayla yine aynı çapta mermi atan tabancayla başından tek kurşunla başından vurularak öldürülmüştü.

Cinayetler arasındaki benzerlikler seri katil endişesine yol açtı.

Aynı tabanca kullanılmış

Polis, üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla ile dün gece işlenen cinayette kullanılan tabancanın aynı olduğunu belirlendi.

1.80 boylarında, küt saçlı

Polis, görgü tanıklarının verdiği eşkal doğrultusunda 1.80 metre boylarında, küt saçlı, beyaz tenli ve siyah tişörtlü şüpheliyi arıyor.



İzmir Valisi: Cinayetleri aydınlatmak için çalışıyoruz

İzmir'de üç günde üç kişinin başlarından vurularak öldürülmesiyle ilgili olarak basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Cahit Kıraç, cinayetlerin aydınlatılması için yoğun şekilde çalışıldığını söyledi. Vali Kıraç, "Cinayetleri aydınlatmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ek tedbirler alınıyor." dedi.



DHA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber