Fizyoterapistler, meslek yasası istiyor / Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2010 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Fizyoterapistler Derneği üyesi bir grup, meslek yasalarının çıkması için eylem yaptı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan dernek üyeleri, üzerinde ?Fizyoterapistler, meslek yasalarını istiyor? ve ?Fizyoterapistimi istiyorum? yazılı balonlar taşıyarak çeşitli sloganlar attı.

Burada grup adına bir açıklama yapan Türkiye Fizyoterapistler Derneği İstanbul Bölge Sorumlusu Feryal Subaşı, bugün 22 üniversitede eğitim ve öğretim alan fizyoterapistlerin sayısının yaklaşık 6 bini bulduğunu belirterek, bu rakamın 2013'te 8 bine ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Bugün meslekleri konusunda hiç eğitim almamış kişilerin bu mesleği uygulamasına izin verildiğini savunan Subaşı, ?Bu durumun yanı sıra, farklı ihtisas alanlarından hekimlerle çalışmamız engellenmekte, çalışma alanlarımız kısıtlanmaktadır? dedi.

Subaşı, Sağlık Bakanlığı ve TBMM'den, fizyoterapistlik mesleğiyle ilgili kanuni düzenlemenin yapılması için talepte bulunduklarını ifade ederek, ?Bunların gerçekleşebilmesi için, hastalıklara veya engellere karşın hayatı yaşanılabilir ve anlamlı kılma yolunda ilerlemeyi ilke edinmiş olan biz fizyoterapistlerin mesleki haklarını tanımlayan ve koruyan, dolayısıyla Fizyoterapistlik mesleğine anlam katacak olan meslek yasamızın çıkartılmasını talep ediyoruz? şeklinde konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından slogan atarak dağıldı.

DENİZLİ EYLEMİNDEN GÖRÜNTÜ


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber