Özürlü ailelerine maaş bağlatma karşılığı rüşvet alan 4 memur gözaltında

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2010 11:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Konya'nın Çumra ilçesinde, yaşlı, muhtaç ve özürlü ailelere maaş bağlatma karşılığı para aldıkları ileri sürülen 4 kamu çalışanı gözaltına alındı.

Başlatılan soruşturma kapsamında yaklaşık 80 kişinin, memurların kendilerinden rüşvet istedikleri yönünde ifade verdiği öğrenildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOS) Şubesi ekipleri, şikayet üzerine Çumra ilçesinde bazı resmi kurumlardaki çalışanların rüşvet karşılığı iş yaptığı şikayeti üzerine operasyon yaptı. Özürlü ve muhtaç ailelerden maaş bağlatma karşılığında para aldıkları iddia edilen Mal Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve bankada çalışan 4 kişi operasyon kapsamında gözaltına alındı.

SGK üzerinden yardıma muhtaç özürlü ve yaşlılık aylığı bağlatan vatandaşların işlemlerini yapma karşılığı para aldıkları ileri sürülen İlçe Mal Müdürlüğü ve SGK'da görevli E.E., A.D., A.K. ve bir bankada görevli A.K. gözaltına alındı.

Şüpheli 4 kişinin, maaş başvurusunda bulunan kişilerin bankaya yatan paralarının 'paranız henüz yatmamış diyerek' aylarca oyaladıkları tespit edildi. Bir süre sonra maaş bağlanan vatandaşları arayarak "Paranız yattı, ancak bizi görmeniz lazım" diyerek 50 TL ile 500 TL rüşvet aldıkları iddia edildi. Sabah saatlerinde gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Çumra Emniyet'ine götürüldü.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber