Polis, seri katili çok farklı bir taktikle yakaladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Nisan 2010 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üç kişiyi öldüren seri katil Bodrum'da kaldığı pansiyonda yakalandı. Yunanistan'a kaçmayı planlayan zanlının yakalanış biçimi de dikkat çekici.

Buna göre polis bilerek robot resminin zanlıya benzetmeyerek zanlının rahatça dolaşmasını sağlayarak yakaladığı ortaya çıktı. İzmir valisi üç cinayetin de aynı silahla işlendiğini açıkladı.

Bugüne kadar izlenmeyen bir taktik güden polis seri katili kısa sürede yakaladı. Peki bu nasıl oldu? Herkesin merak ettiği soruları İzmir Valisi ve Emniyet Müdürü cevapladı .

Kameralar karşısına geçen Vali Cahit Kıraç ve Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz zanlının nasıl yakandığını anlattılar.

SON KURBANIN TELEFONUNU BAYİYE SATINCA

Kıraç İzmir'deki ?seri katil' olduğu belirtilen şüpheli H.A.'nın, son kurban Mustafa Has'a ait telefonu bir bayiye satması ve 40'a yakın güvenlik kamerası görüntüsüyle tespit edildiğini açıkladı. Vali Kıraç akşam saat 23.00'de İzmir'den ayrılan zanlının 05.45'de operasyonla Bodrum'da gözaltına alındığını bildirdi. İzmir Valisi Kıraç konuyla ilgili şunları söyledi:



POLİSİ KUTLUYORUM

"1983 Mardin doğumlu yakalandı. Gece gündüz ben de sokaktaydım. Tek tesellimiz katil adaletin önüne çıkarılacaktır. İzmir Türkiye'nin en güvenlikli illerinden biridir. Bu imajımızı bozucu bir davanıştı geçtiğimiz. Polisi kutluyorum. Zanlının yanında maktullerin cep telefonları ve ziynet eşyaları vardı."

BU ÇOK YAPILAN BİR TAKTİK DEĞİLDİR

Daha sonra söz alan Emniyet Müdürü katili nasıl yakaladığını anlattı. İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz da izinleri kaldırıp 350 polis görevlendirdiklerini, ortada hiç bir görgü tanığının bulunmadığı için değişik bir taktik uyguladıklarını söyledi.

HAYALİ ROBOT RESİM

Şüphelinin kendisini rahat hissedip hata yapmasını sağlamak için hayali bir robot resmi çizip dağıttıklarını söyleyen Yılmaz, ele geçirilen ipucundan bir otobüs firmasıyla Bodrum'a gittiğini belirlediklerini ve bir şube müdürü başta olmak üzere oluşturdukları özel ekibi hemen Bodrum'a gönderdiklerini anlattı.

ŞÜPHELİNİN YANINDA NE VARDI?

Şüpheli H.A.'nın bulunduğu yer saptanınca operasyonun yapıldığını kaydeden Emniyet Müdürü Yılmaz, cinayetlerde kullandığı tabanca, 13 mermi ve kurbanlardan aldığı cep telefonu ve ziynet eşyasının ele geçirildiğini söyledi.

EŞKALİ NASIL BELİRLENDİ?

H.A.'nın eşkalinin telefon sattığı bayinin ifadeleri ile güvenlik kameralarından belirlendiği kaydedildi. Bir lokantada garsonluk yapan H.A.'nın sabıkasının olmadığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber