İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmen derste kalp krizi geçirip öldü

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Nisan 2010 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EDİRNE'deki Trakya Birlik İlköğretim Okulu'nda matematik öğretmeni olarak görev yapan, evli ve 2 çocuk babası 56 yaşındaki Muzaffer Yağcı, 8/B sınıfındaki dersi sırasında kalp krizi geçirdi.

Hemen ambulansla hastaneye kaldırılan 34 yıllık öğretmen Yağcı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Önce şaka yapıtığını sandıkları öğretmenlerini öldüğünü öğrenen öğrencilern ise gözyaşlarına boğuldu.

Şakacı kişiliğiyle tanınan matematik öğretmeni Muzaffer Yağcı, dün saat 11.00'de, 8/B sınıfına girdi ve ders anlatmaya başladı. Ancak Yağcı, bir süre sonra aniden fenalaşıp yere yığıldı. Öğrencileri ise ?Öğretmenim lütfen şaka yapmayın. Korkutuyorsunuz bizi? dedi. Ancak öğretmenlerinin şaka yapmadığını anlayan öğrenciler durumu hemen okul yönetimine bildirdi. Çağırılan ve kısa sürede geen sağlık ekipleri yapılan ilk müdahalenin ardından Yağcı'yı Edirne Devlet Hastanesi'ne, ardından da Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada 2 kez anjiyo yapılan Yağcı, müdahalelere rağmen bu sabaha karşı öldü.




Bu sabah okula geldiklerinde Yağcı'nın öldüğü haberini alan öğrenciler ve öğretmenler yasa boğuldu. Hemen okulun içine ve bahçesine bir pano oluşturan öğrenciler Muzaffer öğretmenlerinin fotoğrafının asıldığı panoyu karanfillerle süsledi. Öğrenciler, öğretmenlerin söylediği ?Ömür biter matematik bitmez' sözü ile ?8/B seni hep sevdi. Öğretmenim kalbimizdesin' yazılarını astı. Öğretmenlerinin kalp krizi geçirdiğine tanıklık eden öğrenciler ise bugün ders yapmadı.

Dün öğretmenlerinin kalp krizi geçirdiğini belirten Trakya Birlik İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mustafa Mutafçılar, ?İlk başta öğrenciler zaman zaman şakalar yapan Muzaffer öğretmenlerinin kendilerine şaka yaptığnı sanmış. Ancak şaka olmadığını anlayınca hemen bize geldiler ve ambuans çağırdık. Kısa sürede gelen ambulansla öğretmenimiz hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdehalelere rağmen kurtarılamadı. Öğretmenimizin kalp hastalığı yoktu. Sadece tansiyonu vardı. Acımız çok büyük. Başımız sağolsun? dedi.

1954 yılında Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde dünyaya gelen Muzaffer Yağcı, öğle vakti Edirne'deki Eski Cami'de öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber