Vali Güler: 20 bin polis de emekçi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2010 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler, "1 Mayıs'ta görev alacak 20 binin üzerindeki arkadaşımızın da emekçi olduğunun unutulmaması gerekir" dedi.

İl Güvenlik Komisyonu toplantısının ardından açıklama yapan Güler, Taksim Meydanı'nın geniş bir şekilde bariyerleneceğini belirterek, Dolmabahçe, Şişli Camisi önü ve Şişhane olmak üzere 3 ayrı noktada toplanacak sendikalar ve diğer sivil toplum örgütlerinin 3 ayrı kontrol noktasından geçerek meydana giriş yapacağını kaydetti. Kazancı Yokuşuna karanfil ve Taksim Cumhuriyet Anıtına çelenk bırakılmasının gündemde olduğunu belirten Vali Güler, meydanda konfederasyonların ve tertip heyetinin öngördüğü şekilde konuşmalar yapılacağını ifade etti. Vali Güler, Sıraselviler ve İstiklal caddeleri ile Kazancı Yokuşunun etkinlik boyunca kapatılacağını bildirdi. Görev alacak personele, "kişi ve gruplarla iletişim teknikleri", "öfke yönetimi ve kontrolü", "insan ve toplum psikolojisi" gibi konularda eğitim verildiğini belirten Vali Güler, kutlamalarda, dışarıdan takviyelerle birlikte 22 bin 361 personelin görev alacağını söyledi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü şimdiden kutladığını ifade eden Güler, "Orada görev alacak 20 binin üzerindeki arkadaşımızın da emekçi olduğunun unutulmaması gerekir" diye konuştu. Taksim Meydanı'nın kapasitesinin belli olduğunu dile getiren Güler, "Emek ve dayanışma gününde coşku içerisinde, sayıdan öte oradaki kutlamanın güvenlik içerisinde yapılmasıdır önemli olan. Sayıları önemsemiyoruz" dedi.

KAPANACAK YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

Saat 08.00'den itibaren Mecidiyeköy Metro'dan başlayarak Halaskargazi ve Cumhuriyet caddeleri, Taksim Alanı'na girişe kadar olan güzergah araç trafiğine kapatılırken, alternatif güzergah olarak E-5 Karayolu ile Piyalepaşa Bulvarı, Fişekhane Deresi Caddesi-Kasımpaşa belirlendi. Fatih Unkapanı Köprüsü'nden, Tarlabaşı Bulvarı'nı takiben Taksim Alanı'na kadar olan güzergah trafiğe kapatılacak. Buna alternatif olarak, Atatürk Bulvarı'ndan Unkapanı Köprüsü'ne girmeden Ragıp Gümüşpala Caddesi'ni takiben Galata Köprüsü üzerinden Kemaraltı Caddesi'nden Beşiktaş'a gidilebilecek. Atatürk Havalimanı'na gitmek isteyen sürücüler Bakırköy sahil yolunu kullanabilecek, Eyüp'e gitmek isteyenler ise Atatürk Köprüsü'ne girmeden sağdan Kadir Has Caddesi'ni kullanacak. Dolmabahçe önü ve İnönü Stadyumu'nun bulunduğu yerden İnönü Caddesi'ni takiben Taksim Alanı'na kadar olan güzergah araç trafiğine kapatılacak. Alternatif olarak Beşiktaş-Karaköy-Eminönü-Sahil Yolu istikameti kullanılabilecek. Osmanbey'den, Taksim arası, metro başta olmak üzere Taksim Meydanı'na çıkan ve yukarıda belirtilen toplanma ve yürüyüş güzergahlarında tramvay, füniküler sistem, tarihi tramvay ve benzeri araçlar çalışmayacak.

1 MAYIS'A HAZIRIZ

TÜRK-İŞ İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, işçi ve memur konfederasyonları olarak 1 Mayıs'a hazır olduklarını belirterek, Taksim'e en az 150 bin kişinin gelmesini beklediklerini bildirdi. AA muhabirine bilgi veren Büyükkucak, konfederasyon ve sendika genel başkanlarının, gruplar alana girmeden önce Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktıktan sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulunacaklarını söyledi.

''KİM NEREDEN YÜRÜYECEK?''

Konfederasyonların Taksim Meydanı'na üç ana koldan gireceğini aktaran Büyükkucak, DİSK ve KESK'in Şişli-Mecidiyeköy güzergahından, Hak-İş ve Memur-Sen'in Dolmabahçe'den, Türk-İş ve Kamu-Sen'in ise daha önce açıklandığı gibi Şişhane'den değil, Unkapanı Köprüsü'nden yürüyüşe başlayacağını bildirdi. TÜRK-İŞ ile CHP, ÖDP, İP, EMEP, Türkiye Birleşik İşçi Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, İşçi Cephesi ve Atatürkçü Düşünce Derneğinin yürüyeceğini anlatan Büyükkucak, BDP, DSP, Türkiye Değişim Hareketi, odalar ve dergilerin DİSK ve KESK ile yürüyeceğini, TKP'nin de Hak-İş ve Memur-Sen ile birlikte yürüyerek Taksim'e çıkacağını belirtti. Büyükkucak, yürüyüş sırasında müzik etkinliklerinin olacağını ve kortej yürüyüşünün çok renkli geçeceğini, eskiden yaşanan ''cam-çerçeve indirme'' olaylarının bu 1 Mayıs'ta yaşanmayacağını vurguladı.

TÜRK-İŞ, DİSK ve KESK'in Marmara Bölgesi'ndeki tüm örgütlerini 1 Mayıs'ta Taksim'e çağırdığını belirten Büyükkucak, ''TÜRK-İŞ olarak biz 40-60 bin arasında kişiyle alana gireceğiz. Taksim'e en az 150 bin kişinin gelmesini bekliyoruz. Halkımıza da çağrı yapıyoruz, katılmak isteyenler sendikalarla birlikte kontrol noktalarından geçerek gelsinler. Kesinlikle provokasyon olmayacak. Valilik ve emniyet herhangi bir olumsuzluğa izin vermeyecek."

AKM'YE 1 MAYIS PANKARTI ASILACAK

Büyükkucak, saat 13.00'te başlayacak etkinlikte tüm konfederasyon genel başkanlarının beşer dakikalık konuşma yapacağını, sanatçı Timur Selçuk'un sahneye kurulacak piyano eşliğinde Ruhi Su Korosu ile 1 Mayıs Marşı'nı çalıp söyleyeceğini, önüne platformun kurulacağı AKM'ye boydan boya ''1 Mayıs'' pankartı asılacağını, ayrıca 1 Mayıs 2010 bildirisinin TÜRK-İŞ ve DİSK'in belirleyeceği birer kişi tarafından okunacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber