Tıbbi teknologların görev tanımının değiştirilmesi istendi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Nisan 2010 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Sağlık Sen Tıbbi Teknologların görev tanımı ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığına yaptığı başvuruda ; Aile Hekimliğinin Pilot Uygulandığı İllerde Toplum Sağlığı Merkezleri Kurulması ve Çalıştırılmasına Dair Yönergenin 45 nci maddesinde yapılan tanımlamanın hukuka uygun olmadığını, tıbbi teknologların sağlık personeli sınıfında olduğunu ve genel hizmetler ve teknik hizmetler sınıfında bulunan personele verilecek görevlerin sağlık hizmetleri sınıfında bulunan personele verilemeyeceğini belirterek yeniden düzenlenmesini talep etti.

Tüm Sağlık Sen Sağlık Bakanlığına yaptığı yazılı başvuruda; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36. maddesinde; ? III - Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı: Bu sınıf, sağlık hizmetlerinde (Hayvan sağlığı dahil) mesleki eğitim görerek yetişmiş olan tabip, diş tabibi, eczacı,veteriner hekim gibi memurlar ile bu hizmet sahasında çalışan yüksek öğrenim görmüş fizikoterapist,tıp teknoloğu, ebe,hemşire, sağlık memuru, sosyal hizmetler mütehassısı, biyolog, pisikolog, diyetçi, sağlık mühendisi, sağlık fizikçisi, sağlık idarecisi ile ebe ve hemşire, hemşire yardımcısı, (Fizik tedavi, laboratuvar, eczacı, diş anestezi, röntgen teknisyenleri ve yardımcıları, çevre sağlığı ve toplum sağlığı teknisyeni dahil) sağlık savaş memuru, hayvan sağlık memuru ve benzeri sağlık personelini kapsar.'' hükmü kapsamında Tıbbi Teknologlar sağlık hizmetleri sınıfında yer almaktadır.

Sağlık Bakanlığının 26.01.2010 tarih ve 2365 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe koyduğu Aile Hekimliğinin Pilot Uygulandığı İllerde Toplum Sağlığı Merkezleri Kurulması ve Çalıştırılmasına Dair Yönergede Tıbbi Teknologlar ile eşit statüde ve aynı sınıfta yer alan ?Sosyal çalışmacı? için 46/d maddesinde, ?Psikolog? için 47/h maddesinde, ?Eczacı? için 44. maddesinde, ?Diyetisyen? için 49/f maddesinde ''Görevi ile ilgili kayıt ve formları tutar'' ibaresi ile yapacakları görevin sınırları belirlenmesine karşılık aynı Yönergenin 45. maddesinde ?Tıbbi Teknolog? için yapılan görev tanımında ?Epidemiyoloji çalışmalarında yer alır. Hizmet götürülecek bölge ve toplumu tanır ve halkın sağlık eğitimi çalışmalarının planlanması ve uygulanmasında görev alır. Bulaşıcı hastalıkların ve bulaşıcı olmayan hastalıkların kontrolü çalışmalarına ve okul sağlığı hizmetlerine katılır. Kayıt ve bilgi işlem çalışmalarında görev alır. Sorumlu hekimin direktifleri doğrultusunda, göreviyle ilgili olarak bölgedeki sağlık çalışanlarının hizmetlerini izler ve değerlendirir. Hizmet içi eğitim hizmetlerinin planlanması ve uygulanmasında görev alır. Hizmet ile ilgili verilen diğer görevleri yapar.? denilmekte olup, görev tanımında kanuna ve hukuka aykırı olan ?Kayıt ve bilgi işlem çalışmalarında görev alır? ibaresi ile sınırları belirsiz bir genelleştirme yapılmış olduğunu belirledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber