Polis, çivili kapan kullanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2010 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tüm Türkiye genelinde uygulanmasına başlanacak çivili kapanın tanıtımı Erzincan'da yapıldı. Düzenlenen bir seneryo ile tanıtımı yapılan çivili kapanların vatandaşların can ve mal kaybına yol açmaması için polis tarafından kullanılmaya başlandığı ifade edildi.

Çivili kapanların tanıtımı Erzincan havaalanı yolu üzerinde yapılan bir tatbikatla gösterildi. Düzenlenen gösteride senaryo gereği polisin dur ihtarına uymayarak kaçan bir aracın önüne çivili kapan açılarak polisten kaçması engellendi. Kapan üzerinden geçen aracın tekerlerinin patlaması sonucu kaçan araç 100 metre ancak gidebildi. Şüpheli aracı takip eden polis önce araçtaki şahısları araçtan inmeleri için uyardı, ardından araçtan inen şahısları kelepçeleyerek etkisiz hale getirdi.

Yapılan uygulamada 290 polis memuruna eğitim verildi. Tatbikatın ardından bir açıklama yapan Erzincan Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yavuz; "Kullandığımız çivili kapanlar araç üzerinden geçerken tekerine batarak lastiğin havasının inmesini sağlıyor ve araç güvenli bir şekilde durdurulabiliyor. Böylece de ateş etmeden ve fazla bir kovalamaca yaşanmadan şüpheliler yakalanabiliyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber