İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Diyarbakır'da çatışma: 1 Üsteğmen şehit/video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Mayıs 2010 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli Sarıyayla Karakolu'na yapılan terör saldırısının dumanı hala üstündeyken bir çatışma haberi de Diyarbakır'dan geldi.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Abalı Jandarma Karakolu'na bir grup teröristçe uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda bir üsteğmen şehit oldu bir asker yaralandı. Edinilen bilgiye göre olay akşam saatlerinde yaşandı. Karanlıktan istifade ederek dağlık bölgedeki karakola yaklaşan teröristler, uzun namlulu silahlarla yaylım ateşi açtı.

Açılan ilk ateşte bir üsteğmen şehit oldu, bir er de yaralandı. Yaralı asker Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırı sonrasında Kobra Helekopterlerinin de desteğiyle geniş çaplı operasyon başlatıldı.

SIZMAYA ÇALIŞIYORLARDI

Lice Zırhlı Tugayı'na bağlı Abalı kırsalındaki piyade karakoluna dün gece 22.00 sıralarında sızmaya çalışan PKK'lı teröristlere, güvenlik güçleri ateşle karşılık verdi. Kalabalık bir terörist grubun sızma girişimi üzerine çıkan çatışmada bir üsteğmen şehit oldu, iki asker yaralandı.

Çatışma sürerken, bölgeye ilk olarak Abalı Jandarma Karakolu'ndan destek giderken Lice'den de çok sayıda asker sevk edildi. Helikopterlerin de sevk edildiği bölgede, çatışmanın ardından kaçmaya çalışan teröristlere yönelik operasyon sürüyor. Geçen yıl 29 Nisan'da Lice ilçesinde PKK'nın yola döşediği uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu zırhlı personel taşıyıcıda bulunan 2'si uzman çavuş 9 Mehmetçik şehit olmuştu.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber