Anneler, yatılı okulları denetliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2010 13:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Van'ın Gevaş ilçesindeki yatılı ilköğretim bölge okullarında oluşturulan ''misafir anne odası'' her gün bir anneyi ağırlıyor.

Gevaş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ile Güzelkonak Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda 2009-2010 eğitim-öğretim yılında hayata geçirilen ''Annelerimizin Şefkati ile Öğretmenlerimizin Fedakarlığını Buluşturma ve İşbirliği Projesi'' kapsamında misafir anne odaları oluşturuldu.

Okul yönetiminin hazırladığı liste veya ailelerden gelen talep doğrultusunda okula ait servisle her gün bir anne köyünden okula getiriliyor.

Burada çocukları ve öğretmenleri tarafından karşılanan anne, çocuğunun eğitim gördüğü sınıfı, yatakhaneyi, yemekhaneyi, televizyon ve diğer sosyal etkinlik odaları ile banyo ve tuvaletleri geziyor.

Daha sonra 2 oda, banyo ve tuvaletten oluşan misafir odasına geçen anneye okul yönetimi tarafından hazırlanan paketler hediye ediliyor.

Çocuğuyla özlem gideren, geceyi çocuğunun yanında geçiren anne, ertesi gün aynı araçla yeniden köyüne bırakılıyor.

Gevaş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü İsa Şipal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1971 yılında eğitime açılan okulda şu anda 343 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

Bulundukları köyde ilköğretim eğitimi alamayan çocukların bu okulda yatılı kaldığını bildiren Şipal, bunun da ister istemez ailelerde tedirginliğe yol açtığını ifade etti.

Bu tedirginliğin ortadan kaldırılması amacıyla Gevaş Kaymakamı Tahsin Aksu öncülüğünde ''misafir anne'' projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Şipal, her anneyi 1 gün okulda ağırladıklarını kaydetti.

Okula gelecek velileri önceden bilgilendirdiklerini ardından servis göndererek evlerinden aldıklarını belirten Şipal, bu uygulamanın öğrencilerin devamsızlık sorununu ortadan kaldırdığını, artık velilerin çocuklarını gönül rahatlığıyla okula gönderdiğini bildirdi.

Güzelkonak Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü Bülent Sertkaya da okulda 160 erkek, 320 kız öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti.

Okullarında misafir anne odasının bulunduğunu bildiren Sertkaya, çocuğun her türlü ihtiyacı ve sıkıntısı ile annelerin ilgilendiği düşüncesinden yola çıkarak odaların annelere tahsis edildiğini söyledi.

Yatılı eğitim alan her çocuğun ailesinin endişeli ve tedirgin olduğunu, bu uygulamanın velilerin tedirginliğinin giderilmesine büyük katkıda bulunduğunu ifade eden Sertkaya, annelerin burada çocuğunun aldığı eğitimi, yediği yemeği, uyuduğu yatağı gördüğünü ve evine gönül rahatlığıyla döndüğünü belirtti.

Annelerinin okulda misafir edildiğini gören öğrencinin okulu daha fazla sahiplendiğini kaydeden Sertkaya, bu uygulamanın çocuğun davranışına ve eğitimine olumlu yansıdığını bildirdi.

Güzelkonak Yatılı İlköğretim Bölge Okulu misafir anne odasında 1 gece konaklayan Sevgül Elmas, kızının 8. sınıfta eğitim gördüğünü belirterek, her ay kızını görmek için buraya geldiğini söyledi.

Bu uygulamanın memnuniyet verici olduğunu ifade eden Elmas, ''Geldim, gördüm, içim rahat. Geceleri rahat uyuyabiliyorsam bu öğretmenlerimizin ve okul idarecilerinin sayesindedir'' dedi.

Gevaş Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda eğitim gören Ümit İlhan'ın annesi Muhsine İlhan da istediği zaman çocuğunu görmeye geldiğini belirterek, çocuğunun yattığı yeri, yemekhaneyi gördüğünü, ortamı çok beğendiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber