SGK, hizmet için 'artistlerin' ayağına gidiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2010 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu sanatçılara hizmet verecek özel bir servis kurdu. İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Unkapanı'na sanatçıların sosyal güvenlikle ilgili işlemleriyle iştigal etmek üzere Sosyal Güvenlik Merkezi açtı. Merkez, sanatçılara kendi alanında hür türlü desteği verecek.

Sanatçıların sosyal güvenlik ile ilgili çektikleri sıkıntılara vakıf olan SGK, çözümü 'özel bir merkez' açmakta buldu. Kurum, merkezin kurulma amacını, 'sanatçıların sosyal güvenlik kapsamına alınmaları, sosyal sigorta ve genel sağlık sigortası haklarından yararlandırılmaları ve Kurumumuz hizmetlerine erişmelerinde işlemlerin hızlandırılması' ifadeleriyle özetledi.

Serviste, sanatçılar sosyal güvenlik konularında bilgilendirilecek ve ihtiyaç duyulan dokümanlar verilecek. İsteğe bağlı sigortalılık talebinde bulunan sanatçılarda bu taleplerinin alınarak ilgili sosyal güvenlik merkezlerinde sonuçlandırılması sağlanacak. İşyerlerinde çalışmaları halinde sigorta bildirimleri yapılmadığına dair ihbar ve şikayetler kısa sürede sonuçlandırılacak.

Artistlerin iş kazası, malullük, yaşlılık ve ölüm hallerinde gelir ve aylık bağlama işlemlerinin en kısa sürede sonuçlandırılacak. Genel sağlık sigortasından yararlanmaları için başvurularının takibinin sağlanması ve sonuçlandırılması hedefleniyor.

İleri yaşta veya özürlü olup gelirden yoksun sanatçılara da SGK yardım eli uzatacak. Kazandıklarını harcadığı için sokaklarda kalan ve medyaya sıklıkla yansıyan sanatçılara 2022 sayılı Kanunun imkanlarından yararlandırılacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber