E-devlet için bir buçuk yılda sadece 246 bin kişi şifre aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2010 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye, vatandaşlara devlet dairelerinden gitmeden evinden ya da işyerinden güvenli bir şekilde elektronik hizmetlerini yerine getirmesi için Aralık 2008 yılında e-devlet uygulamasına geçti.

Bürokratik işlemlerinin hızlanmasının amaçlandığı 'e-devlet'e ise şimdiye kadar 75 milyon nüfusa sahip Türkiye'de sadece 246 bin kişi şifre almak için başvurdu. E-devlet ile emniyet, askerlik, vergi, iş-kur gibi birçok işlemler yapılabildiği gibi Cumhurbaşkanı, Başbakan'a istek ve şikâyetler yazılabiliyor, TBMM'den internet üzerinden randevu alınabiliyor. E-devlet için PTT merkezlerinden 1 TL karşılığında bir defaya mahsus olmak üzere şifre alınabiliyor. Kamu hizmetlerinin tek adresten internet üzerinden yapılabildiği ve 17 ay önce uygulamaya giren 'e-devlet'te her kişi ve kurum kendine özel şifreyle işlemlerine gerçekleştirmeye başladı. Ancak bu zamana kadar 246 bin 638 kişi PTT merkezlerinden şifre aldı. E-devlet'te 22 kamu hizmetinden 163 farklı işlemi entegre bir şekilde sunuluyor.

Yetkililer, www.turkiye.gov.tr adresine girilerek kamu kurumlarına gitmeden işlemlerin gerçekleştirilebildiğini belirtti.

Türkiye nüfusunun yarısının 2013 yılına kadar e-devlet ile işlemlerinin yapması amaçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber