4-C'liye ücretli yemek mahkemede

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2010 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen), 4-C statüsünde çalışanların "ücretsiz yemek hakkından faydalanmaları" istemiyle Danıştay'a dava açtı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sendika tarafından açılan davada, 4-C'li çalışanlardan kurumlarında yemek ücreti alınması uygulamasının Anayasanın kanun önünde "eşitlik ilkesi" ile bağdaşmadığı, Maliye Bakanlığı'nın yiyecek yardımı konulu "4-C'lilerden yemek ücreti alınması" yönündeki yazısının hukuka uygun olmadığı ifade edildi.

Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği'nden, kamu kurumlarında çalışan personele yiyecek yardımı yapılmasının zorunlu olduğunun anlaşıldığı belirtilen dilekçede, "Bunun karşılığında personele para verilemeyeceğine göre öğle yemeği verilecektir. Bu durumda söz konusu personelden hakkı olan ve ücretsiz yararlanması gereken yardıma karşılık ayrıca para alınması hukuka aykırılık teşkil etmektedir" denildi.

Dilekçede, "4-C'lilerin hakkı olan ve ücretsiz yararlanması gereken yemek yardımına karşılık ayrıca para alınmasının hukuka aykırı olduğu" vurgulanarak, Maliye Bakanlığı'nın Yiyecek yardımı konulu ve 4-C'lilerden yemek ücreti alınmasını öngören yazısının yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber