Kamu-Sen, 'Hastaneler devredilmesin' mitingi düzenleyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2010 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı'na tepki olarak 8 Mayıs'ta Ankara'da miting düzenleyecek.

Kamu-Sen 'Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısına' tepki olarak 8 Mayıs'ta Sıhhiye'de miting yapacak. Mitinge Ankara'da görevli kamu çalışanları ve 20 ilden otobüslerle gelen Türkiye Kamu-Sen üyeleri katılacak. Ayrıca miting için hazırlanan ve kamu kurumlarına asılan afişlerde "Hastanelerin Özerkleştirmesine ve Özelleştirilmesine Bende Karşıyım, Güvencesiz ve Kuralsız Çalıştırılmak İstemiyorum Diyorsan 8 Mayısta Abdi İpekçi Parkındaki Mitinge Sizi de Bekliyoruz" denilerek tüm kamu çalışanları mitinge davet edildi.

Yapılacak miting ile ilgili değerlendirme yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Mali Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, devlet hastanelerinin yerel güçlere devrine karşı çıkmak için bu mitingi gerçekleştireceklerini ifade etti. Kahveci, "Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı'yla devletin olan milletin hizmetindeki hastanelerimiz yerel güçlere birlikler kurularak devredilmek isteniyor. Hastanelerde kaliteli sağlık hizmetinin yerine kar etme anlayışı hakim olacak. Hastaneler siyasi müdahalelere açık hale gelecek, sözleşmeli ve güvencesiz çalışma esas olacak. Tüm bu olumsuzlukların kabul edilmesi mümkün değildir. Bu yasa tasarısına tüm bu olumsuzluklar nedeniyle düzenleyeceğimiz mitingle yüksek sesle hayır diyeceğiz." dedi.

Yasa tasarısının TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeyi beklediğini hatırlatan Kahveci, "Yasa tasarısı tüm itirazlarımıza rağmen Meclis'te komisyonlarda kabul edildi. Genel Kurul'da görüşülmeyi bekliyor. Cumartesi günü çeşitli illerden gelen binlerce kamu çalışanı ile birlikte bu tasarısının TBMM gündeminden çıkarılmasını isteğimizi dile getireceğiz. Bu yasa tasarısına karşı düzenlenen ilk büyük mitingimiz olacak. Bu yasa tasarısına karşı her platformda mücadele edeceğiz Hükümeti ve Milletvekillerini cumartesi uyaracağız. Bu yasaya hayır diyen binlerce kişi ile güçlü sesimizi Ankara'da yankılatacağız." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber