Hocalara 'otomobil kurşunlama' davası

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Mayıs 2010 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih ABACIOĞLU

Muğla'da kadro kavgası nedeniyle davalık olan akademisyenler, şimdi de ilk olaydan husumetleri olan bölüm başkanının aracını kurşunlamakla suçlanıyor

Muğla Üniversitesi'nde, 2 yıl önce bir meslektaşlarını, talip oldukları öğretim üyeliği kadrosundan vazgeçmesi için dövmekle suçlanan 3 akademisyen, bu kez de karşı tarafta yer alan bölüm başkanının otomobilini kurşunlamakla suçlanıyor. Akademik kadro kavgası, 2 yıl önce Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu için 2 kişilik öğretim üyesi kadrosu açılmasıyla başladı. Kadro için Yardımcı Doç. Dr. Hakan Ünal ve Ali Ağılönü ile Dr. Fahri Akçakoyun ve Şenol Yanar başvurdu. İddiaya göre Akçakoyun ve Yanar, kendilerinden daha genç olan Ünal'ın başvurusunu geri çekmesini istedi. Kabul etmeyince de otomobilinin lastiklerini kesti. Ancak Ünal kararından vazgeçmedi. Bunun üzerine BESYO Rekreasyon Bölüm Dalı Başkanı Yrd. Doç. Ali Tekin, Ünal'ı konuşmaya çağırdı. Bu konuşma sırasında yanlarına gelen Dr. Fahri Akçakoyun ve Şenol Yanar, Hakan Ünal'ı tehdit etti. Hatta alkollü olduğu öne sürülen Akçakoyun, otomobilden indikten sonra Hakan Ünal'ı dövdü. Ünal da bunun üzerine 3 akademisyenden şikâyetçi oldu.

ŞİKÂYETÇİ OLDU

Dr. Fahri Akçakoyun hakkında darp ve tehdit suçlamasıyla dava açıldı. Öğretim üyeliği kadrosuna ise Hakan Ünal ve Ali Ağılönü atandı. Bir süre sonra Ali Tekin bölüm başkanlığından istifa etti, yerine Ali Ağılönü getirildi. Ancak tam olaylar duruldu derken, geçen 1 Mayıs'ta Ali Ağılönü'nün otomobili evinin önünde park halindeyken kurşunlandı. Ağılönü de, "Daha önceden husumetli olduğum" dediği ve ilk olaya adı karışan Ali Tekin, Fahri Akçakoyun ile rektörle yaşadığı sorunlar nedeniyle üniversiteden atılan Selçuk Özdağ'dan şikâyetçi oldu. Savcılık da bunun üzerine soruşturma başlattı. Meslektaşı tarafından suçlanan Ali Tekin, Ağılönü'nün iddialarının tamamen asılsız olduğunu öne sürerek, "Ali Ağılönü, ben bölüm başkanlığı görevinden istifa ettikten sonra bölüm başkanı oldu. Böyle bir şey söz konusu değil. Çünkü bu görevden kendi isteğimle istifa ettim. Bizi suçladığı için ben de kendisinden şikâyetçi oldum" dedi. Fahri Akçakoyun da Ali Ağılönü ile hiçbir husumetinin bulunmadığını iddia ederek, "Bizi suçladığı için tazminat davası açacağım" dedi.

4 YILDA 2 İNTİHAR VAKASI

Muğla Üniversitesi, daha önce de intihar vakalarıyla gündeme gelmişti. 21 Nisan 2006'da Sağlık Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mursayettin Eksen (49) bunalıma girip kendisini odasının yanındaki merdiven boşluğuna elektrik kablosuyla asmıştı. İki yıl önce de Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümü Öğretim görevlisi Şakir Kızıldereli, 800 TL'lik kredi kartı borcu yüzünden canına kıymıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber