SSK'lıya 80 kuruşluk bürokrasi işkencesi

Haber Giriş : 22 Şubat 2005 07:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinden sonraki ilk mesai gününe kargaşa hakim oldu. Bürokratik işlemler nedeniyle her kapıda uzun kuyruklar oluştu.

SSK'lı hastalar, önce alacakları hizmetin faturalandırılması amacıyla bilgisayara kaydedildi. Bu işlemin ardından muayene fişi almak için başka bir sıraya girdiler. Hastalar, 80 YKR (800 bin lira) muayene katkı payını ödemek için saatlerce kuyrukta bekledi. Hastalardan sağlık karnesi ve nüfus cüzdanı fotokopisi de istendi. Sistemin nasıl işleyeceğinin anlaşılamaması ve otomasyon sisteminin kurulamaması, işlem merkezlerinin önünde kuyrukların oluşmasına neden oldu. Bürokratik işlemler nedeniyle muayene olamadan dönen hastalar oldu.

İlaç bulamadılar

Hastalar, kuyrukların yanı sıra, tıbbi malzeme ve ilaç da bulamadı. SSK'lılar hastane eczaneleri kapatıldığı için serbest eczanelere gitmek zorunda kaldı. Eczaneler önünde de uzun kuyruklar oluştu. Eczacıları Birliği Başkanı Mehmet Domaç, eczacıların 'provizyon sistemi'ndeki yoğunluk nedeniyle ilaç veremediklerini söyledi.

Zamanla çözülür

Uzun kuyrukların oluştuğu Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Özgür Yiğit, personelin de sistemi tam bilemediğini ancak sıkıntının zamanla aşılacağını söyledi.

Sağlık Bakanlığı Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sami Türkoğlu da, üniversite hastaneleri veya özel merkezlere yaptıkları sevklerin geri döndüğünü söyledi. Ad soyad yazıp, başhekim kaşesiyle yazılan sevklerin yeterli olacağının bildirildiğini belirten Sami Türkoğlu, 'Herhalde bu emir üniversite hastaneleri veya özel merkezlere iletilmemiş. Sabahtan beri yazdığımız sevkler geri gönderiliyor' diye konuştu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber