Türk-İş: İçimiz rahat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2010 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, "gerek Tekel işçilerinin mücadelesi, gerek 1 Mayıs Taksim kutlamaları için her şeyi yaptıklarını ve içlerinin rahat olduğunu" söyledi.

Türkiye Haber-İş Sendikasının 11. Olağan Genel Kurulu TES-İŞ Genel Merkezinde başladı.

Kumlu, burada yaptığı konuşmada, geçen hafta bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü yüz binlerce kişiyle İstanbul Taksim'in yanı sıra, Türkiye'nin her yerinde kutladıklarını hatırlattı.

Türk-İş'in Türkiye'nin en büyük örgütlü gücü olduğunu anlatan Kumlu, gerek 1 Mayıs'ın bayram ve tatil ilan edilmesinde, gerekse Taksim alanı kutlamalarının yapılabilmesinde çok önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Kumlu, 1 Mayıs kutlamalarındaki saldırıyla ilgili de "Bu saldırı, sadece bana değil, 1 Mayıs kürsüsüne, emeğin birlik ve dayanışmasına karşı yapılmıştır" dedi.

Saldırıyı kimlerin yaptığının bilindiğini ifade eden Kumlu, "Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin, Taksim kürsüsünü işgal edenlerin emeğin birliğine ve 1 Mayıs'ın ruhuna uygun davrandıkları söylenebilir mi? O saldırganları, hangi sendikamız, hangi emekçi grubu, hangi emekçi dostu sahiplenebilir? Eğer içten içe sahiplenen varsa, onların emek mücadelesine bir katkısı olabilir mi?" diye konuştu.

"İŞİMİZ ÇOK"

Sorunlara çözüm odaklı bakılması gerektiğini belirten Kumlu, "Bizim işimiz çok. Hırslarıyla, takıntılarıyla hareket edenlerle uğraşacak vaktimiz yok. Biliyorum, teşkilatımıza yapılan haksızlıklardan rahatsızlık duyuyorsunuz. Hiç üzülmeyin, herkes şahit ki biz, gerek TEKEL işcilerinın mücadelesi için, gerek 1 Mayıs Taksim kutlamaları için yapmamız gereken her şeyi yaptık, içimiz rahat" dedi.

TBMM'deki anayasa değişiklik çalışmalarına değinen Kumlu, düzenlemenin CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürülme ihtimali olduğunu, maddelere yönelik itirazlar Anayasa Mahkemesi tarafından haklı görülmezse referanduma gidileceğini ifade etti.

Mustafa Kumlu, "Dileğimiz sonuç ne olursa olsun, demokrasimizin kazanmasıdır" dedi.

Türkiye'nin gerçek gündeminin işsizlik ve yoksulluk olduğunu vurgulayan Kumlu, "İşsizlik ve yoksulluğun kol gezdiği bir Türkiye'nin demokratikleşme meselesinde mesafe katedebilmesi fiilen mümkün değildir. Gerçek demokrasi karnı tok, sırtı pek, geleceğine güvenle bakan insanların üzerinde yükselir" diye konuştu.

Kumlu, Türkiye en kısa zamanda örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırmak zorunda olduğuna dikkat çekerek, bunun aynı zamanda kayıt dışı ekonomi ile mücadelenin de en etkin yolu olacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber