Sicillerin istenmesine ilişkin örnek form/ dilekçe

Haber Giriş : 22 Şubat 2005 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Not: Aşağıdaki konuya ilişkin bilgi paylaşımı için Forum sayfalarından sınıfınıza ilişkin kategorileri kullanabilirsiniz.


Taşrada, çok sayıda memur, hala sicilerini isteyememiştir. Bunun asıl nedeni, sözlü olarak yapılan başvurularda ildeki amirlerin konuya olumsuz bakmasıdır. Ne yazıkki, amirler hala yaşanan değişimi algılayamamaktadır. Ancak, şunu bir kez daha belirtmek istiyoruz. Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun 05/07/2004 tarih ve 2004/12 sayılı kararı gereğince sicil raporlarının bir örneğinin, isteyen memura verilmesi bir zorunluluktur.

Aşağıda, örnek bir form yayımlanmıştır. İlçede çalışanların kaymakamlıktaki bilgi edinme birimine, ilde çalışanların ise valilikteki bilgi edinme birimlerine yazılı dilekçe yoluylai aşağıdaki formu doldurup vermeleri halinde, sicillerin verilmesi gerekmektedir. Sicil taleplerine 15 iş günü içinde (Resmi tatiller hariç) cevap verilmemesi halinde veya olumsuz cevap verilmesi halinde Başbakanlıkta kurulu bulunan Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna tebliğ tarihinden itibaren 15 işgünü içinde itiraz etmek gerekmektedir.

Not: Aşağıdaki dilekçeye, Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun konuya ilişkin resmi görüşünün bir örneğinin ek olarak konulması, idari makamlara yol gösterici olacaktır. Kararın birinci sayfası buraya, ikinci sayfası için buraya tıklayınız.

BİLGİ EDİNME BAŞVURUSU FORMU

(Gerçek Kişiler İçin)

Başvuru Sahibinin Adı ve Soyadı .
Oturma Yeri veya İşyeri .
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik No: (Elektronik ortamda yapılacak başvurular için doldurulması zorunludur) .

Başvuruya hangi yola cevap almak istersiniz

Yazılı Elektronik
.* .
Elektronik posta adresi: (Elektronik ortamda yapılacak başvurular için doldurulması zorunludur)

İmzası .

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir.

Gereğini arz ederim.

İstenen bilgi veya belgeler:
(Not Ayrılan bölümdeki boşluk yetmediği taktirde başvuru için boş sayfa/sayfalar kullanılabilir)

Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun 05/07/2004 tarih ve 2004/12 sayılı kararı gereğince memurlar artık sicil raporlarını öğrenebilmektedir.

Bu çerçevede .... yıllarına ait scil raporlarımın onaylı birer örneklerinin, 27.04.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan "Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin" 20'inci maddesi gereğince 15 işgünü içinde yukarıda belirtmiş olduğum adrese bildirilmesi hususunda gereğini arz ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber