Başbakan Erdoğan, sokaklara döküleceklerini belirten sendikalara rest çekti: "Nereye dökülürlerse dökülsünler, varsa vereceğiz, yoksa ne vereceğiz" dedi.

Haber Giriş : 16 Temmuz 2003 23:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan, "Ne memur karşıtıyım, ne işçi. Ama olmayanı nasıl ödeyeceğiz. Onlara canım feda. Onların sırtından siyaset yapanlar var. İdeoloji giydirmeye kalkışanlar var." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, memur sendikalarının yapılan son zam karşısında sokağa dökülme uyarısına karşılık, ''Nereye dökülürlerse dökülsünler. Ne memur karşıtıyım, ne işçi. Onlara canım feda. Onların sırtından siyaset yapanlar var. İdeoloji giydirmeye kalkışanlar var'' dedi.

''Varsa vereceğiz, yoksa ne vereceğiz'' ifadesini kullanan Erdoğan, şunları söyledi: ''Bugün kamuda çalışan bir işçinin ortalama geliri 1 milyar lira civarında. Bizim bir zihniyetimiz var. Belediye başkanlığı dönemimizde de böyleydi. Belediye başkanlığı dönemimde yüzde 100, yüzde 150 zam yaptığımız dönemler oldu. Ama şu anda yok ki neyi vereceğiz. Bu yıl, ödenmesi gereken borç 73 milyar dolar. İşçi sendikaları da verebileceğimizden daha fazlasını istiyorlar. Bu parayı verirsek, ülke batar. 5.5 milyon işsizi neden düşünmüyorsunuz?''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber