LES'in maliyeti el yakıyor

Haber Giriş : 22 Şubat 2005 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2005 Mayıs dönemi Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (LES) başvurularının önümüzdeki Pazartesi günü başlayacağı bildirildi. LES'in maliyeti ise hiç ucuz değil.

2005 Mayıs dönemi Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (LES) başvurularının önümüzdeki Pazartesi günü (28 Şubat 2005) başlayacağı bildirildi. LES'in öğrenciye maliyeti 61 YTL olarak belirlendi.

Yüksek Öğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nden yapılan yazılı açıklamada, 2005 Mayıs dönemi Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavları'nın ÖSYM tarafından 15 Mayıs 2005 tarihinde üniversite rektörlüklerinin bulunduğu, Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak illeri ile Lefkoşa yapılacağı duyuruldu. Bütün yüksek öğretim kurumları, lisansüstü programlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde LES sonuçlarının kullanılacağı vurgulanan açıklamada, adayların sınavdan başvurduğu puan türünde en az 45 (lisans diplomasıyla, doktora veya sanatta yeterlilik programına başvuracaklar için 55) puan almaları gerektiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ile kamu kurum ve kuruluşlarının uzman personel ihtiyacının karşılanması amacıyla yurtdışına lisansüstü öğrenim görmek üzere gönderilecek adayların, seçme ve yerleştirme işlemlerinde de LES puanlarının kullanılacağı bildirildi. LES'e, en az lisans diplomasına sahip olanlar ile sınavın yapıldığı tarihten itibaren bir yıl içinde lisans programından mezun olabilecek durumda olanların girebileceği belirtilen açıklama şöyle devam etti:

" Bu sınav ile ilgili başvuru evrakı üniversite rektörlüklerine gönderilecektir. Bu sınava başvurmak isteyen adaylardan bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, kendi üniversitelerinden, mezun adaylar ise istedikleri üniversiteden başvuru evrakını 28 Şubat-11 Mart 2005 tarihleri arasında 6 milyon TL (6 YTL) karşılığında temin edeceklerdir. Kurallara uygun olarak doldurdukları başvurma belgelerini, 55 milyon TL (55 YTL) sınav ücretini yatırdıklarını gösteren banka dekontu ile birlikte en geç 11 Mart 2005 tarihinde, mezun olabilecek durumda bulunanlar kendi üniversitelerine, mezun olanlar ise istedikleri üniversiteye onaylatarak teslim edeceklerdir. Başvurma belgelerine T.C. Kimlik Numaraları da yazılıp kodlanacağından, adayların bu numarayı şimdiden nüfus idarelerinden öğrenmeleri yararlarına olacaktır. "

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber