Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mayıs 2010 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Sabah ve öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz bölgesi ile Samsun, Tokat, Erzurum ve Erzincan çevreleri kısa süreli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ege kıyılarında 2 ila 4 derece azalacak, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, doğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat), İç Ege ile İç Anadolu'da kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI; Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden (lodos) Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat), İç Ege ile İç Anadolu'da kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güney Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.

EGE: Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz bölgesi ile Samsun, Tokat ve Ordu çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra Erzurum ve Erzincan çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber