Memuriyeti bıraktı fabrikatör oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2010 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Resmi bir kurumda çalışırken, haritada yerini bile bilmediği ülkeye montaj çalışanı olarak gidince ufku açılan ve büyük pazarları görüp üretim yapmaya karar veren Adanalı girişimci, memleketine hazır mutfak fabrikası kurdu.

Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde, mutfak, banyo, kapı ve ofis mobilyalarının üretiminin yapıldığı Nautilus Yönetim Kurulu Başkanı Levent Urul, ülkesini sevenin, parasını yastık altına koymak yerine yatırım yapması gerektiğini bildirdi.

Urul, resmi bir kurumda görev yaparken, haritada yerini bile bilmediği bir ülkeye montaj amiri olarak gidince ufkunun açıldığını, büyük pazarları görüp üretim yapmaya karar verdiğini belirterek, şunları söyledi:

?Ben ve iş ortağım Muhammet Nurullah Kalkan, uzun yıllar yurt dışında yaşadık ve 2003 yılında elimizde bir miktar para ile memleketimize döndüğümüzde, çevremizdekilere sorduk 'ne yapalım, neye yatırım yapalım' diye. Bize dediler ki 'nakitiniz var, yastığınızın altına koyun, sıkı sıkı sarılın. Şimdi yatırım zamanı değil' Ama biz bunları dinlemedik. İnanıyoruz ki bu ülkenin geleceği yastık altındaki nakitte değil, yatırımda, istihdamda.

Yatırıma karar verdikten sonra bu kez 'nerede yapalım?' sorusunun cevabını aradık. Bize bu kez 'İstanbul varken Adana'da yatırım olur mu?' dediler. Ama biz, bir Kayseri, bir Gaziantep, İstanbul'a en az Adana kadar uzak. Onlar başardı, biz neden Adana'da başarmayalım diye düşündük. Çünkü, Anadolu'nun insanlarının da istihdama yatırıma ihtiyacı var. Bu nedenle, kata, yata yatırım yapmak yerine istihdamı seçtik.?

Adana OSB'de 2003'de fabrikasını kuran, 2007'de de 'Nautilus' markasıyla üretim yapmaya başlayan Levent Urul, ürünleri sergilemek için 2,3 milyon liralık yatırımla bin 800 metrekare kapalı alanda bir de showroom açtıklarını belirterek, ?Mutfak, banyo, kapı ve ofis mobilyalarında şu anda öncelikle büyük projeler alıyoruz ancak, önümüzdeki yıldan itibaren bayilik vereceğiz? dedi.

İHRACAT

Levent Urul, fabrikalarını kurdukları 2003'ten beri ihracat yaptıklarını ancak, kendi markalarıyla ihracata 2007'de başladıklarını, geçen yılki ihracatlarının ise 11 milyon doları bulduğunu belirterek, şöyle devam etti:

?Dünyada, bu sektöre hakim olan Alman ve İtalyanlar. Çünkü, onlar bizden 50 yıl önce bu işe başlamışlar. Ancak, şu anda biz aradaki açığı kapatıyoruz. Türkiye'den çok kaliteli ürünler çıkıyor. Bugün, Dubai'de cirit atan Çin firmalarından bir değil, iki değil, en az 5 kat daha kaliteli üretim yapıyoruz. Neden dünya mutfak pazarında Türk firmaları olmasın. Biz bunu başaracağız.?

Urul, yatırımın sadece para ile yapılmadığını, bilgi birikimi ve tecrübenin de gerektiğine dikkati çekerek, ?bu memleketi sevmenin bu memlekete yatırım yapmak? olduğunu sözlerine ekledi.

Urul, markalarını ?Nautilus? olarak belirlemelerinin nedeninin, bu deniz canlısının tüm Avrupa'da çok iyi biliniyor olmasından kaynaklandığını belirterek, ?Ayrıca, bu deniz canlısının su içindeki hareket kabiliyeti de bizim firmamızın hedefleriyle bağdaşıyor. Biz de firma olarak kısa sürede uzun mesafe aldık? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber