Askeri savcılık: Vicdani retçinin sözleri eleştiri

Kaynak : Posta
Haber Giriş : 18 Mayıs 2010 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YURDAGÜL ŞİMŞEK

ANKARA - Askeri Savcı, ?vicdani retçi' Enver Aydemir'in TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi milletvekillerine yönelik olarak sarf ettiği ?zavallı, kalitesiz' sözlerini ?eleştiri hakkı' kapsamında saydı.

Komisyonun Askeri Cezaevi Alt Komisyonu, 26 Şubat'ta 1. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Eskişehir İkinci Sınıf Askeri Ceza ve Tutukevi'nde de inceleme yapmıştı. Vicdani retçi Aydemir ise 1 Mart günü eşi Kader Aydemir'e bir mektup yazdı. 3 Mart'ta mektubu inceleyen Hava Pilot Binbaşı Mustafa Koyun TSK'ya yönelik olarak ?TSK kurulalı beri kendi halkına karşı sürekli katliamlar ve cinayetler işlediği' şeklinde suçlamaları tespit etti.

Binbaşı Koyun, Aydemir'in mektubunda ayrıca TBMM heyetine yönelik olarak ?...bunların insana, insanlığa katkısı noktasında ciddi şüphelerim, hatta kanaatim vardı, ama bu kadar zavallı, bu kadar kalitesiz olabileceklerini sanmıyordum? ifadelerini kullandığını belirledi.

Binbaşı Koyun, Aydemir hakkında işlem başlattı. Askeri savcılık ise, Aydemir'in milletvekillerine yönelik ?zavallı, kalitesiz' ifadelerini de ?eleştiri hakkı' olarak değerlendirerek, dava açılmasına gerek olmadığını belirtti.

Komisyonun CHP'li Üyesi Malik Ejder Özdemir ise, komisyonun takipsizlik kararına itiraz etmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber