Erdoğan: Müzelerin yaygınlaştırılmasına büyük önem veriyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2010 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümet olarak, eşsiz kültürel hazinelerin korunması, saklanması ve sergilenmesi hizmetlerini yerine getiren müzelerin yaygınlaştırılmasına büyük önem verdiklerini belirtti.

Başbakan Erdoğan, ''Müzeler Haftası'' dolayısıyla yayımladığı ve Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinden yer alan mesajda, dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapan, sinesinde bu kültürlerden binlerce iz barındıran Türkiye'nin, arkeolojik değerler yönünden dünyada ilk sırada yer aldığına dikkati çekti.

Böylesine zengin bir tarihsel birikimin sergilendiği müzelerin, geçmişle bugün arasında bir kültür köprüsü kurduğunu ifade eden Erdoğan, müzelerin, binlerce yıldır farklı kültür, din ve kavme kucak açan Anadolu'nun geçmişini öğrenerek bugününü anlamaya yardımcı olduğunu belirtti.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

''Onun için hükümet olarak, eşsiz kültürel hazinelerimizin korunması, saklanması ve sergilenmesi hizmetlerini yerine getiren müzelerin yaygınlaştırılmasına büyük önem veriyoruz. Türk turizminin gelişmesinde ve canlanmasında da etkin rol oynayan müzelerimizde artık modern müzecilik anlayışı dönemi başlamış, birçok il ve ilçemizde yeni modern müzeler açılmıştır.

Elbette bu konuda devletin çabaları yanında vatandaşlarımıza ve sivil toplum örgütlerimize de büyük sorumluluklar düşmektedir. Yurdumuzun tarihi değerlerine ve eski eserlerine sahip çıkmak, bunun için de müzelerimizi yaşatmak ve yaygınlaştırmak hepimizin görevidir.

Bu düşüncelerle Müzeler Haftası'nı kutluyor, tarih ve kültür mirasımızın korunması görevini başarıyla üstlenen müzelerimizin tüm çalışanlarını sevgiyle selamlıyorum.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber