MHP 'referanduma hayır' kampanyasına devam edecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2010 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, anayasa değişikliği için yapılacak referandum öncesinde bütün Türkiye'yi dolaşarak "hayır" kampanyası yürüteceklerini söyledi.

Çobanoğlu, MHP Edirne İl Başkanı Gürsel Şimşek'i parti binasında ziyaret etti. MHP olarak Anayasa değişikliğine ve referanduma karşı olduklarını belirten Çobanoğlu, Türkiye'de ülke gündeminin çok sık değiştiğini gerçek gündemin gözardı edildiğini kaydetti.

Ülkede işsizliğin Cumhuriyet tarihinin en yüksek oranına ulaştığını savunan Çobanoğlu, şunları söyledi: "Üniversite mezunları gelecekten umutlarını kesmişler, ekonomi durma noktasına gelmiş. Çiftçilerimiz bitmiş durumda. Türkiye'nin her noktasında aynı durumla karşılaşıyoruz. Milletimizin tamamı gelecekle ilgili kaygı duymaya başladı. Bu görüntüler iktidar partisini yıpratınca gündemi değiştirmek amacıyla karşımıza anayasa değişikliğiyle çıktılar. Biz diyoruz ki ülkemizin gerçek gündemini konuşmamız lazım. Vatandaşlarımızın gerçek sorunlarını görüşmemiz lazım. Referandumda da MHP olarak 'hayır' kampanyamızı sürdüreceğiz ve bütün Türkiye'yi dolaşıp vatandaşlarımıza bunun doğrusunu anlatacağız." Türkiye'de yürütmenin yargıyı kuşatacak noktaya geldiğini ileri süren Çobanoğlu, bu durumun çok ciddi sıkıntılara yol açacağını ifade etti.

Anayasa değişikliğinin toplumsal uzlaşma sağlanarak yapılması gerektiğini vurgulayan Çobanoğlu, "Anayasa değişikliğiyle ilgili görüşlerimiz açık ve net.

Anayasalar değiştirilebilir, bunların değiştirilebilmesi için Mecliste özel bir çoğunluk gerekmektedir. Bunu sağladıktan sonra değiştirilebilir" dedi.

-"CHP BİR ÇALKANTI YAŞIYOR"

Konuşmasında CHP'deki gelişmelere de değinerek, "CHP ile ilgili skandalı hep beraber gördük" diyen Çobanoğlu, şunları kaydetti: "Tabii olayın olması bizi ilgilendirmiyor. Ama bizi ilgilendiren mesele bu hadisenin bir komplo kurularak gizli kamerayla tespit edilip kamuoyuna sunulmasını rezalet olarak görüyoruz.

CHP bir çalkantı yaşıyor. Temennimiz siyasi çalışmalarına CHP'nin bir an önce sağlıklı bir şekilde devam etmesi. Ama yapılan gerçekten rezalettir, bir komplodur eğer doğruysa. Hükümet bunu yapanları bulmalı ve yargı önüne çıkarmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber