Mahkeme görmeden ceza aldı hapse atıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Mayıs 2010 09:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Ali EYCE / İZMİR / SABAH

Hakkında açılan davadan habersiz Karamuk, 7 ay hapislikten sonra bakanlık müfettişinin hatayı fark etmesiyle serbest bırakıldı

İzmir'de hakkında açılan davadan habersiz olduğu halde gıyabında karar verilen ve cezaevine konulan Serkan Karamuk 7 ay sonra Adalet Bakanlığı'nın müdahalesiyle serbest kaldı. Lüks bir restoranda garsonluk yapan 32 yaşındaki Serkan Karamuk, 2006'da karısına tacizde bulunduğunu iddia ettiği D.K. ile kavga etmiş ve bıçakla onu yaralamıştı. Yaraladığı D.K ile hastaneye giden Karamuk, hastane polisine ifade verdikten sonra savcılıkça serbest bırakıldı. Bu sırada İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'bıçakla bir kişiyi yaralamak' suçundan hakkında dava açıldığından haberi olmayan Karamuk bunu bir gün polisler evine gelip 1 yıl 3 ay hapis cezasını olduğunu söylediklerinde öğrendi. Buca ve Manisa Kırkağaç cezaevlerinde yatan Serkan Karamuk, 3 kez Adalet Bakanlığı'na ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verdi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Şikayetler üzerine konuyu araştıran bakanlık müfettişleri Karamuk'un hâkim karşısına çıkmadan hapis cezası aldığını belirleyince Manisa Kırkağaç Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat verip Karamut'un serbest bırakılmasını sağladı. CMK avukatı ve hâkim ve cumhuriyet savcısı hakkında da inceleme başlatıldı. Yargılaması yeniden yapılan Serkan Karamuk, "Böyle bir yargılama ve böyle bir cezayı Allah düşmanımın bile başına vermesin. Adalet herkese lazım ama gerçek adalet. Ben bir suç işlemiş olsam bile beni yargılamadan, beni dinlemeden hakkımda karar veren hâkimin adaletine ben nasıl güvenip, adalet diyebilirim. Umarım bir daha böyle olay yaşanmaz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber