Baykal: Kılıçdaroğlu'nun adaylığı benden gizlendi

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 19 Mayıs 2010 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baykal kadere değil biçime kırgın

Bir grup CHP'li milletvekili ile evinde görüşen Baykal'dan yeni değerlendirmeler geldi. Baykal, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kendinden gizlendiği belirtti, onursal başkanlık teklifine 'Atatürk' hatırlatması yaptı.

CHP Genel Başkanvekili Cevdet Selvi, Deniz Baykal'la öğlen saatlerinde yaptığı görüşme sonrası ?kırgın' ifadesini kullanmış ve 'neye, kime kırgın?' sorularına 'kaderine' şeklinde yanıt vermişti.

Deniz Baykal'dan, aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Merkez Yönetim Kurulu üyesi Savcı Sayan'ın da bulunduğu bir grup milletvekili ile Angora'daki evinde yaptığı görüşmenin ardından yeni değerlendirmeler geldi ve kırgınlık nedeni ortaya çıktı.

Milletvekilleri aracılığıyla edinilen bilgilere göre Baykal, Kılıçdaroğlu tarafından ortaya atılan onursal başkanlık önerisini, "Partinin kurucu genel başkanı Atatürk iken bu teklif boştur, bunlar boş teklifler" dedi.

"BENDEN SAKLANDI"

"Kılıçdaroğlu'nun adaylığı benden saklandı' şeklinde konuşan Baykal, ?Ben sürecin mutabakat içerisinde görütülmesini telkin ettim ancak buna rağmen, bu işi kaçırarak gizleyerek yaptılar? dedi.

"KARŞI ÇIKANLAR ŞİMDİ YAN YANA"

İstifasının ardından genel Sekreter Önder Sav, Başkanvekili Selvi, Yılmaz Ateş ve Mustafa Özyürek ile evined yaptığı toplantıya gönderme yaparak, "Ben de bu süreçte Kemal Kılıçdaroğlu'nun olabileceğini önermiştim ancak benim bu önerime karşı çıkanlar, bugün yan yana geldiler? şeklinde konuştu.

"HOŞ OLMADI"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kendisiyle paylaşılması gerektiğini söyleyen Baykal, ?Ancak gizlendi ve basından öğrendik. Kaçırarak, yok sayarak yapmaları hoş olmadı? ifadelerini kullandı.

"YANLIŞ OLAN BİÇİM"

"Tümüyle mutabakat sağlanmalıydı ancak ikili mutabakatla işi götürdüler" diye konuşan Baykal, "Gelinen noktada yapılacak bir şey yok. Parti hepimizin, sorumluluk ve çaılışmalar sürecek. Yapılış biçimi dışında bir yanlış yok" diyerek Kılıçdaroğlu'nun adaylığının normal olduğu mesajı verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber