Baykal'dan Kılıçdaroğlu tepkisi: Bu bir kutsal ittifak değildir

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Mayıs 2010 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP genel başkanlığından istifa eden Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu-Önder Sav ittifakını topa tuttu. 'Gece yarısı pazarlıklarıyla benden habersiz iş çevirdiler' diyen Baykal, 'Bu bir kutsal ittifak değildir' yorumu yaptı

Eski CHP lideri Deniz Baykal, dün kendisini ziyaret eden ve aralarında çok sayıda MYK üyesinin de bulunduğu yaklaşık 30 milletvekiline süreci değerlendirdi. Özellikle Önder Sav'ı hedef alan Baykal'ın şunları söylediği öğrenildi:

ZATEN ADAY OLMAYACAKTIM: Ben de zaten Kemal'i işaret edecektim ama bunlar yangından mal kaçırır gibi davrandılar. Benim kafamda yeniden adaylığım söz konusu değildi. Kemal de bana geldiğinde aday olacağını söylemedi. Kemal'in adını ilk kez ben telafuz ettim. Çağırdım arkadaşları, 'Ben yokum, genç bir arkadaş bulun. Kemal'in adı geçiyor, bir bakın, onunla görüşün' dedim. Bunun üzerine Önder, 'Olur mu öyle şey? Kemal'den genel başkan mı olur, onu öne çıkarmayın' diyerek itiraz etti.

GECE YARISI PAZARLIKLARI: Sonra baktık ki geceyarısı pazarlıklarıyla harekete geçiyorlar. Ne oluyor kardeşim, nedir bu aceleniz, derdiniz ne? 'Önder Sav bu partide genel sekreter olarak durduğu sürece partide değişim ve gençleşme olmaz' diyen de Kemal'in kendisidir. Şimdi ise ittifak yapıyorlar.

BİR YILLIK DOST YAPMAZ: Önder çıkıp 53 yıllık dostluktan söz ediyor. Bırakın 53 yıllık dostluğu, bir yıl dost olan bir insanın yapacağı iş midir bu? Gerçek bir dost bunu yapar mı? Bunun acısı hep içimde yaşayacak. Bak, biz seninle neleri paylaşmışız, ben senin nelerini kapattım. Senin için neler yaptım, seni hep sahiplendim.

KEMAL'İN ÖNÜNÜ BEN AÇTIM: Kemal'i de siyasete ben soktum. Önce milletvekili, sonra grup başkanvekili yaptım. Hep onun önünü açtım. Eğer Önder gelip bana 'Ben Kemal'la konuşup anlaştım' dese, 'Olmaz' mı diyeceğim? Kemal gelse, 'Önder'le konuştum, ikna ettim' dese, itiraz mı edeceğim? Benden gizli iş çevirdiler. Şu numaralarına bakın. Hayat devam ediyor. Bu toz bulutu da elbette kalkacak.

ONURSAL BAŞKAN ATATÜRK'TÜR: Parti yoluna devam ediyor. 'Onursal genel başkanlık' teklifi diyorlar. CHP'nin onursal genel başkanı var zaten, o da Atatürk'tür. Atatürk'ün olduğu bir yerde ikinci bir onursal genel başkan olmaz.

CUMHURBAŞKANLIĞINA ZAMAN ÇOK: Bir de cumhurbaşkanlığı var, 'Aday gösteririz' diyorlar. Cumhurbaşkanlığı seçimine çok zaman var.

O zamana kadar kim öle kim kala. Bu yaklaşımlar ciddiyetten uzak. Rezzak ORAL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber