Koyun eti fiyatları düşmüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2010 11:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Hükümetin et ithalatına izin vermesinden sonra, sığır eti fiyatlarının düşerken, koyun eti fiyatları ise ithalat kararından etkilenmedi.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, koyun eti fiyatlarının yüksek olmasının en büyük nedeninin, ülkedeki koyun sayısının yetersiz olmasından kaynaklandığını belirterek şunları söyledi:

"Koyun sayısı konusunda değişik veriler var. Türkiye'de 10 milyonun biraz üzerinde koyun var. Geçmiş yıllarda komşu ülkelere koyun ihraç edilmesi de koyun sayısını düşürdü. Sığır eti ithali kararı sığır eti fiyatlarının düşmesine neden oldu ama bu karar koyun eti fiyatlarını etkilemedi."

KOYUN ETİ BAŞKA, SIĞIR ETİ BAŞKA

Sığır etiyle koyun etinin damak tadının farklı olduğunu, koyun etine olan talebin de canlı olduğunu ifade eden Fazlı Yalçındağ, sığır eti ithalinin yanı sıra damızlık koyun ve kuzu ithalatının da yararlı olacağını kaydederek, "Koyun eti başka, sığır eti başka. Sığır ithalatının yanı sıra damızlık koyun ve kuzu ithal edilmeli, koyun yetiştiricisine sağlanan destek devam etmelidir" dedi.

Et ithaline izin vermesinden sonra karkas sığır etinin toptan kilo fiyatı 17 liradan 13 lira 50 kuruşa kadar düştü , kilosu 18 liradan işlem gören karkas koyun eti fiyatları ise aynı kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber