Lise öğrencileri, yol kapatıp, üst geçit istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2010 11:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara Batıkent Şevket Evliyagil Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri, okulun önünde geçirdiği trafik kazası sonucu yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan 10. sınıf öğrencisi Elif Erbaş için yol kapattı. Öğrenciler bu tür kazaların yaşanmaması için okul önüne üst geçit yapılmasını istedi. Eylem öncesinde okul önünde aynı istikamete giden iki otobüsün çarpışma anı da güvenlik kameralarına yansıdı. Kaza maddi hasarla atlatıldı.

Ankara'da Pazartesi günü akşam saatlerinde Batıkent Şevket Evliyagil Ticaret Meslek Lisesi Anadolu 10/B sınıfı öğrencisi Elif Erbaş'a okul çıkışında yolun karşısına geçmek isterken hızla gelen bir araç çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce havalanan Erbaş, okul tabelasına çarptıktan sonra orta refüjdeki çukura düştü. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı Erbaş'a ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Erbaş'ın yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Olayın ardından okul öğrencileri yaşanan kazaya tepki gösterdi. Okul yönetimi kazanın ardından cadde üzerine kasist yaptırdı. Okul yönetimi ayrıca gerekli yerlere başvurularını yaptıklarını, ancak yetkililerden olumlu bir yanıt alamadıklarını kaydetti.

Öğrenciler ise bu tür olayların tekrarlanmaması için lisenin bulunduğu Batıkent 1'inci caddeyi sabah saatlerinde çift yönlü trafiğe kapattı. "Ölüm yolu değil, okul yolu istiyoruz", "Gençlik bayramımızı gözyaşlarımızla kutlamak istemiyoruz" dövizleri taşıyan öğrenciler, "Köprü istiyoruz" şeklinde slogan attı. Öğrenciler adına açıklama yapan lise talebesi, arkadaşları Elif Erbaş'ın aşırı hız ve üst geçit olmamasından dolayı kaza geçirdiğini söyledi. Yetkililerden konuya el atmalarını isteyen liseli gençler, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını ve üst geçidin biran önce yapılmasını istedi. Açıklamanın ardından eylemlerini tamamlayan öğrenciler derslerine döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber