Erdoğan 50 ilde halka seslenecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2010 23:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı sona erdi.

Başbakan Erdoğan'ın açılış konuşmasının ardından basına kapalı gerçekleşen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı sona erdi. Rixos Otel'de yaklaşık 3.5 saat süren toplantıya milletvekilleri, MYK ve MKYK üyeleri, il belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve il başkanları katıldı.

Alınan bilgiye göre, toplantıda AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek birer sunum yaptı. Bozdağ, anayasa değişikliğinin neler getirip götürdüğüne ilişkin bir konuşma yaparken, İpek de referandum sürecine ilişkin bilgi verdi. Geçmişte yapılan 5 referandumun mukayeseli değerlendirmesini yapan Hüseyin Çelik ise, referandum stratejisi konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda, 21 Mayıs-31 Temmuz 2010 tarihleri arası referandum kampanyası için hazırlık süreci olarak belirlendi. 1 Ağustos'ta ise ana kampanyanın başlatılması kararlaştırıldı. Buna göre, Başbakan Erdoğan, yaklaşık 50 ile giderek halka seslenecek ve referandum için 'evet' oyu isteyecek. Bakanlar ve milletvekilleri de 81 il ve 72 büyük ilçeyi dolaşarak referandum kampanyasını yürütecekler.

Kampanya kapsamında açık hava ve salon toplantılarının yanı sıra, sivil toplum kuruluşları ile etkinlikler de düzenlenecek. "Arazi olmayın, araziye çıkın" mesajı verilen teşkilat, kampanya boyunca halkla birebir görüşerek, referandum için destek isteyecek. Televizyon, radyo, internet ve reklam panolarından da yararlanılacak.

KİTAPÇIK 10 GÜNE HAZIR

AK Parti'nin daha önce demokratik açılım için, kolay anlaşılır bir dille ve soru-cevap şeklinde hazırladığı kitapçığın ardından, 10 gün içinde hazırlanacak ve halka dağıtılacak olan kitapçıkla anayasa değişikliği anlatılacak. Kitapçık, 'Giriş', 'Bireysel Hak ve Özgürlükler', 'Yargı' ve 'Sonuç' bölümlerinden oluşacak.

Kampanyaya ilişkin sloganlarını 1 Ağustos'ta, ana kampanya sürecinin başlaması ile açıklamayı planlayan AK Parti, referandumda 'evet' oyunu, 'Demokratik standartlar yükseltilecek', 'Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü', 'Daha fazla hak ve özgürlük', 'İstikrarlı demokrasi, ekonomik zenginlik' temalarıyla isteyecek.

AK Parti, 12 Eylül Anayasası'nın bir bölümünü değiştiren ve 12 Eylül tarihinde yapılacak referandumun kampanyasında, tarihe ilişkin bu rastlantıyı da kullanacak.

Öte yandan, Türkiye'de 49 milyon seçmenin bulunduğu tespitini yapan AK Parti, başta Kadın Kolları ve Gençlik Kolları olmak üzere tüm teşkilat, kampanya boyunca halkla birebir temas kurmak için ev ziyaretleri de gerçekleştirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber