Eski rektörün tazminat talebi reddedildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2010 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'a basın yoluyla hakaret ettikleri iddia edilen köşe yazarı, yazı işleri müdürü ve gazete hakkındaki 10 bin liralık tazminat davası reddedildi.

Edinilen bilgiye göre, eski UÜ Rektörü Mustafa Yurtkuran'ın 17, 18, 19 Haziran 2008 tarihli köşe yazılarında kişilik haklarına zincirleme şekilde basın yoluyla hakaret edildiği iddiasıyla 10 bin liralık tazminat davası açtığı köşe yazarı M.A.Y. ile yazıyı yayınlayan gazete ve yazı işleri müdürü E.A. hakkındaki dava sonuçlandı. 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, sanıkların bu konuda açılan ceza davasından beraat etmesini göz önünde bulundurarak Yurtkuran'ın 10 bin liralık tazminat talebini reddetti.

Yazıyı kaleme aldığı için yargılandığı ceza davasından geçtiğimiz günlerde beraat eden köşe yazarı M.A.Y., mahkemede kendini şöyle savunmuştu: "İddianamedeki suçlamaları kabul etmiyorum. İddianamede belirtilen müştekinin yolsuzluk iddiaları doğrudur. Bu konu mahkemeye intikal etmiş olup avukatım delilleri mahkemenize ibraz edecektir. Ben Bursa için güncel olan bir konuyu yazılarımda dile getirdim. Bu sözler Uludağ Üniversitesi'nde öğretim görevlilerinin sözleridir. Müştekinin tekzip kararına karşılık, üst mahkeme tekzibin yayınlanmasına bile gerek görmemiştir. Bu da yazılarımdaki haklılığın bir delilidir. Bu sebeple suçlamaları kabul etmiyorum."

OSMAN AKIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber