MEB'de ilk kadın müsteşar görevine başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2010 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığına daha önce Başbakanlığa bağlı Kadının Statüsü Genel Müdürü olarak görev yapan Esengül Civelek getirildi.

Eski müsteşar Muammer Yaşar Özgül, müsteşarlık makamındaki devir-teslim töreninde yaptığı konuşmada, bu makamda 2 yıldır görev yaptığını, bu sürede ekip arkadaşlarıyla birçok önemli işe imza attıklarını söyledi.

Yeni müsteşar Esengül Civelek'in de bu görevi en iyi şekilde yürüteceğine inandığını belirten Özgül, ''Esengül hanım Milli Eğitim Bakanlığının ilk kadın müsteşarı olacak'' dedi.

Özgül, Civelek'i eskiden beri tanıdığını ifade ederek, ''Kendisine 'hayırlı olsun' diyorum. İnşallah, buradaki ekiple güzel hizmetler verecek. Kendisine teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Esengül Civelek de ''Milli eğitim camiasıyla uyum içerisinde güzel, başarılı, verimli hizmetler verebileceğime inanıyorum. Bu göreve layık görüldüğüm için onurluyum, gururluyum'' dedi.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özgül, bundan sonra Başbakanlık müşaviri olarak görev yapacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber