TSK sağlık sisteminde yeni dönem

Haber Giriş : 23 Şubat 2005 21:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmet Yasası'nda değişiklik yapılmasına ilişkin bir yasa tasarısı kabul edildi.

Yeni yasaya göre, askeri öğrenciyken hastalanan ve bu hastalığının tedavisinin uzun sürmesi nedeniyle okulla ilişiği kesilen öğrencilerin tedavilerine devam edilmesi sağlanacak.

Bunların tedavi giderleri, Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından ödenecek. Yasanın yürürlüğe girmesinden önce hastalık nedeniyle askeri okullarla ilişkileri kesilen 60`a yakın kişi de bu düzenlemeden yararlanacak.

Yasayla, askerlik hizmetlerini yaparken, hayati önemi haiz bir hastalığının bulunduğu, resmi sağlık kurulu raporuyla tespit edilen erbaş ve erlerden, tedavileri devam etmekteyken terhis edilenlerden herhangi bir sosyal güvencesi olmayanların tedavilerindeki süre de yeniden düzenlendi. Bu çerçevede, askeri hastane sağlık kurullarınca verilecek karar üzerine bu kişilerin tedavilerine 1 yıl devam edilebilecek. Bu kişilerin hastaneye sevkleri, yerleşim yerlerindeki askeri şubelerce yapılacak, hastanın refakatçisine de yol ücretiyle gündelik ödemesi yapılacak.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber