Çetin Doğan'ın tutukluluğuna itiraz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2010 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- "Balyoz planı" iddiaları soruşturması kapsamında tutuklanan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın tutukluluğuna itiraz edildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen Doğan'ın avukatlarından Hüseyin Ersöz, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesine bir dilekçe sundu.

Dilekçede, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi hakimliğinin 14 Mayısta verdiği, Doğan'ın tahliye taleplerinin reddi ile tutukluluk halinin devamına yönelik kararlarına itiraz edildi.

Dilekçede, 14 Mayısta mahkemenin verdiği kararın, usul ve esasa ilişkin birçok hatalar içerdiği belirtilirken, "kararın kişi özgürlüğünün kısıtlanması gibi temel hak ve özgürlüklere ilişkin bir durumda genel ifadelere dayanması" gereğine uymadığı için hukuka aykırı olduğu savunuldu.

Çetin Doğan'a isnat edilen ve tutuklama gerekçesi olarak gösterilen suçların varlığını ortaya koyacak somut, inandırıcı ve bilimsel hiçbir olay bulunmadığı öne sürülen dilekçede, bu durumun savcılığın resen yaptırmış olduğu bilirkişi incelemelerinde ortaya konulduğu iddia edildi.

Soruşturma dosyalarına eklenmiş ve dünyanın bilirkişilik hizmeti veren kuruluşları arasında yer aldığı belirtilen Bilgisayar Tahkikat Kurumu (CIA) ve Cyber Diligence tarafından hazırlanan raporların sonuç kısımlarından da bahsedilen dilekçede, raporda şu ifadelere yer verildiği aktarıldı:

"Orijinal (ya da orijinal gibi görülen) sistemin, yetkili bir hukuki analiz uzmanı tarafından incelenmemesi durumunda, herhangi bir bilgisayar dosyasında, dokümanlardaki üst verilerin veya zaman damgasındaki tarihlerin doğruluğu şüphelidir ve gerçek olarak kabul edilemez."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber