Başhekim, sendikacılara verdiği kınama cezasını bir hafta sonra kaldırdı

Haber Giriş : 24 Şubat 2005 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu Boztepe Devlet Hastanesi'nde görev yapan sağlık personelinin nöbet paralarının aylardır ödenmeyişini protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapan sendika yöneticileri için başlatılan idari soruşturma sonucunda verilen ceza geri alındı.

Hastanedeki nöbet sistemini ve nöbet paralarının ödenmeyişini protesto etmek amacıyla Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) tarafından 30 Kasım 2004 tarihinde yapılan basın açıklamasını Ordu Boztepe Devlet Hastanesi Başhekimliği incelemeye aldı. Başhekimlik, hastane bünyesinde görev yapan sendika yöneticileri hakkında idari ve disiplin soruşturması başlattı. Yapılan soruşturma sonunda sendika yöneticilerine 11 Şubat 2005 tarihinde kınama cezası verildi. Ancak başhekimlik bir hafta sonra kararından vazgeçerek, kınama cezasını suç sabit kalması şartıyla cezanın kaldırılmasına karar verdi.

SES Ordu İl Sekreteri İsmail Büyükkol, yaptığı açıklama da, hastane idaresinin yaptığı işlemlerin tümünün 'hukuksuzluk örneği' olduğunu söyledi. Büyükkol, "Anayasa'nın 34. maddesi gereği herkes izin almadan, silahsız, saldırısız, toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla tüm kurumlara gönderilen 2003/37 sayılı genelgede, sendika yöneticileri hakkında idari soruşturma yapılamayacağı belirtiliyor. Ancak hastane idaresi bu kanun hükümlerine rağmen bize kınama cezası veriyor. Bir hafta sonra ise suçun sabit kalması şartıyla geri alıyor. Bu tam bir hukuksuzluk örneğidir. Bu uygulama ülkemizde bir ilk ve 'kral benim' diyen idareciliğin belgesidir" dedi.
Büyükkol, nöbet paralarının aylardır ödenmediğini de sözlerine ekledi.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber