Adliyede rüşvet iddiasına tutuklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2010 17:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bursa'da, adliye sarayında rüşvet karşılığı bazı dosyaları yok ettiği iddiasıyla gözaltına alınan zabıt katibiyle iki kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Bursa'da bir asliye ceza mahkemesinde zabıt katibi olarak görev yapan İsmail Alpaslan U'nun para karşılığı bazı dosyaları yok ettiği, gizli bilgileri paylaştığı ihbarını alan güvenlik güçleri, operasyon düzenledi.

Operasyonda, zabıt katibi İsmail Alpaslan U, görev yaptığı Adliye Sarayında gözaltına alındı.

İsmail Alpaslan U. ile birlikte aracılık yaptıkları öne sürülen tekstilci Hakan K, Hasan Y, SGK'da memur olarak çalışan Talat E. ile emekli işçi Muammer A. da yakalandı.

Yapılan sorgulamalar sonucu zabıt katibi İsmail Alpaslan U'nun diğer zanlılar aracılığıyla 250 TL ile 7 bin TL arasında para karşılığı dosyaları yok ettiği ve gizli bilgileri paylaştığının belirlendiği öğrenildi.

Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Muammer A, Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakılırken, diğerleri nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Zanlılardan İsmail Alpaslan U, Hasan Y. ve Hakan K, nöbetçi mahkemece tutuklanırken, Talat E, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber