Diyanet'in teşkilat kanununun 4 maddesi daha kabul edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2010 21:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluş ve görevlerini yeniden düzenleyen tasarının 4 maddesi daha kabul edildi.

Kabul edilen maddelere göre, Din Hizmetleri, Eğitim Hizmetleri, Hac ve Umre Hizmetleri, Dini Yayınlar, Dış İlişkiler, İnsan Kaynakları ve Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlükleri ile Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Diyanet İşleri Başkanlığının hizmet birimlerini oluşturacak.

İl ve ilçe müftüleri bölgelerinde Diyanet İşleri Başkanlığını temsil edecek, din hizmetlerini, dini müesseseleri yönetecek, din görevlilerinin hizmetlerini düzenleyip denetleyecek. İl müftüleri Diyanet İşleri Başkanlığına, ilçe müftüleri ise il müftülüklerine bağlı olacak.

İl ve ilçe müftülüklerinde ihtiyaca göre şube müdürlükleri kurulabilecek.

Başkan Yardımcıları, Rehberlik ve Teftiş Başkanı, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı müşterek kararla; daire başkanı, hukuk müşaviri, başmüfettiş, müfettiş, iç denetçi ve dini yüksek ihtisas merkezi müdürü, Başkanın teklifi üzerine Başbakan veya ilgili Bakan onayı ile, diğer personelin atamaları ise Başkan tarafından yapılacak.

Bugün kabul edilen maddelerle 23 maddelik tasarının, 9 maddesi kabul edilmiş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber