Lise öğrencisinden organik zehir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2010 13:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Elazığ'da bir lise öğrencisi, kimyasal tarım ilaçlarının verdiği zarara dikkat çekmek için "organik" tarım ilacı geliştirdi.

Öğretmen Evi Meydanı'ndaki Mesleki Teknik Eğitim Fuarında (MTEF) stant açan Atatürk Lisesi 11. sınıf öğrencisi Hasan Yetik, geçen yıl bir televizyon kanalında yayımlanan "Yeşil Ekran" programını izlerken çeşitli ülkelerdeki gençlerin doğayı korumak için yaptıkları çalışmaları gördüğünü, bu durumdan etkilenerek kendisin de doğa için bir şeyler yapması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Tarım ilacı sektöründe çalışan yakınları ile daha önce yaptığı çeşitli sohbetlerde kullanılan zehirler hakkında çeşitli bilgileri olduğunu anlatan Yetik, "Kısa sürede etkili olması nedeniyle tercih edilen kimyasal zehirlerin toprakta, suda, üründe uzun süre kaldığını, doğayı kirlettiğini öğrendim. Bu zehirlere alternatif olarak daha organik ve kısa sürede doğada etkisini yitiren bir zehir yaparak, bu zehirlerin tercih edilmesine dikkat çekmek amacıyla çalışmalara başladım. Teorik bilgileri Fırat Üniversitesi Kütüphanesi'nden, internetten ve sektöründeki yakınlarımın verdiği kaynaklardan aldım. Evde kendi imkanlarımla tarımsal ve zirai alanlarda kullanılmak üzere organik zehir yaptım" dedi.

Yetik, ısırgan otu, zakkum, kayısı yaprağı ve sarımsak üzerinde yaptığı işlemlerle elde ettiği tarım ilacını kendi imkanlarıyla elma, fasulye ve buğday üzerinde denediğini, bunun, kimyasal ilaç gibi olumlu etki gösterdiğini gözlemlediğini kaydetti.

Yetik, tarım ilacı firmalarına gönderdiği ürünün incelendiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber