60 kişilik işe 1200 başvuru - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Mayıs 2010 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü'ne alınacak 60 güvenlik görevlisi için ilk kayıt gününde 1200 kişi iş başvurusunda bulundu.

TPAO Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan ve 60 özel güvenlikçinin çalışacağı iş için, başvuruların alınmaya başlamasıyla birlikte yüzlerce kişi TPAO Bölge Müdürlüğü'ne akın etti. TPAO girişinde kurulan çadırlarda başvuruları kabul edilen, boy ve kilo kontrolü yapılan adaylar uzun kuyruklar oluşturdu. 3 gün sürecek olan başvuruların ilk gününde sıcak havada kuyruğa girip sıranın kendilerine gelmesini bekleyenler, "İş bulma umuduyla burada kuyruğa girdik. Yoğun başvuru var alınacak kişi sayısı ise sadece 60. Umarım o 60 talihliden birisi olabiliriz" dedi.

Başvuruların alındığı alanda gazetecilere açıklama yapan Güvenlik Amiri Atilla Karatay, 3 gün sürecek başvuru ve mülakatların ardından adayların silah atışı sınavına tabi tutulacağını kaydetti. Şu ana kadar başvuranların sayısının 1200'ü geçtiğini ifade eden Karatay, "Diğer 2 gün için ne kadar müracaat olur bilmiyoruz ama mülakatların ardından şartları uyan ve seçilen adayların arasından başarılı olan 60 kişi işe alınacak. Adayların boylarının 1.70 metrenin üzerinde olması, 35 yaşından büyük olmamaları gerekiyor. Diğer günlerde başvuranların sayısının 3 bin civarında olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber