Yozgat Bozok Üniversitesi'nden 3 daire başkanı tutuklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2010 15:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yozgat Bozok Üniversitesi'nden 3 daire başkanı ve üniversiteye iş yapan 5 şirket yetkilisi, "ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet" iddiasıyla tutuklandı.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından, "ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet" iddiasıyla gözaltına alınan Bozok Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı İ.Ö.Ç, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı C.A, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı H.A.K ile üniversiteye iş yapan şirket yetkililerinden Z.Ö., A.B., S.A., G.K., M.S., emniyette yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan zanlılar, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından

tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Acar'ın şikayeti üzerine başlatıldığı öğrenildi.

Üniversitede yapılan ihalelerin bir çoğu bu organizasyondan geçtikten sonra firmalara verildiği , yapılan yolsuzlukların büyük çaplı olduğu bu güne kadar kamunun en az 10 milyon lira zarara uğratıldığı öğrenildi.

Son olarak henüz hastane açılmadığı halde açık ihale yöntemi kullanılmadan yapılan bir ihlale ile 106 bin liraya ambulans alımı yapıldığı aynı ambulans için daha önce başka bir firma tarafından 71 bin lira teklif verdiği öğrenildi.

Öte yandan, son üç yılda kendi seviyesinde üniversiteler arasında bütçeden en fazla para alan ve harcayan üniversite olmasına rağmen, alınan paranın en verimsiz kullanıldığı üniversitelerden biri olduğu belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber