Deniz komutanlığına roketli saldırı: 6 şehit, 7 asker yaralı- Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2010 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İskenderun Deniz İkmal Komutanlığı'na roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 asker şehit oldu 7 asker yaralandı.

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı İkmal Birliği'ne teröristlerce önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla açılan ateş ateşi sonucu 6 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı.

İSKENDERUN'DA ŞEHİT SAYISI 6

- İskenderun'daki terör saldırısında şehit olan asker sayısı 6 olarak düzeltildi.

Başbakan Vekili, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlediği basın toplantısında, İskenderun Deniz Üs Komutanlığına bağlı askeri birliğe bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırıda 6 askerin şehit olduğunu söyledi.

Nöbet değişimi sırasında roketatar ve makinalı tüfeklerle gerçekleşen hain saldırıda erlerin bir kısmının olay mahallinde, diğerlerinin sevk edildiği hastanede şehit düştüğünü belirten Arınç, askerlerin tedavilerinin sürdüğünü, ağır yaralı üç askerin Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'ne sevk edildiğini, diğer yaralı askerlerin tedavisinin İskenderun Askeri Hastanesi ve İskenderun Devlet Hastaneleri'nde sürdüğünü kaydetti.

Arınç, ''Bu insanlık dışı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütünü lanetliyoruz. Teröristlerin yakalanması için operasyonlar sürmektedir. Demokratik gelişmelerin ve ekonomik kalkınmanın hız kazandığı her dönemde ortaya konan bu kirli oyunlar kesinlikle amacına ulaşamayacaktır'' dedi.


ŞEHİT SAYISI 7 OLDUĞU İDDİASI

İki üzücü olay, kamuoyunu fevkalade üzmüştür. Çalışmalar yaptık onları takdim etmek sitiyorum. Bunlardan birisi bu gece yarısı İskenderun Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı birliğimize saldırıda bulunulmuştur. Saldırıda 7 askerimiz şehit olmuştur. Nöbet değişimi sırasında gerçekleştirilmiştir. Ağır yaralı üç askerimiz GATA'ya sevk edilirken, diğer askerler İskenderun'daki hastanelerde tedavileri sürmektedir. Terör örgütünü lanetliyoruz, operasyonlar sürmektedir. Demokratik gelişmelerin hız kazandığı her dönemde ortaya konan bu kirli oyunlar amacına ulaşamayacaktır. Bu konuyla ilgili olarak sayın Başbakanı'mız 3 defa bizi aradılar. Başbakan vekili olduğum için konuya el koymamızı istediler. Şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet dileklerini ve bütün milletimize başsağlığı dileklerini ifade ettiler. Hiç uyumadığımızı söyleyebilirim.

GECE KARANLIĞINDA SALDIRDILAR

Olay dün gece saat 00.40 sıralarında Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı İkmal Birliği'nde meydana geldi. Terör örgütü mensuplarınca otoyoldan askeri birliğe önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Askerlerin de karşılık vermesiyle bölgede kısa süreli çatışma yaşandı. Hain saldırıda açılan ilk ateş sırasında 6 asker şehit olurken, 9 asker de yaralandı. Yaralı askerler Deniz Hastanesi ve İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.



5 ŞEHİDİN İSMİ AÇIKLANDI

Hain saldırıda şehit olan 5 askerin Kenan Oğuz Arbay, İsmail Kuntel, Erol Kaplan, Serhat Aslan ve Ümit Akbulut olduğu açıklandı.

Tedavileri süren 6 yaralının isimleri ise şöyle: Mehmet Aynur, Osman Toplar, Süleyman Kılıç, Taner Adıyaman, Erhan Terlemez, Nedim Çapıntüre.

KAÇIŞ YOLLARI TUTULDU

Saldırıdan sonra kaçan teröristlerin yakalanması için ilçede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. İlçe giriş ve çıkışları kontrol altına alınırken, Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri, operasyonlar başlattı.



BAŞBAKANLIK'TA TOPLANTI

Başbakan Vekili Bülent Arınç'ın başkanlığında, İskenderun'daki askeri birliğe saldırı ve İsrail'in yardım gemilerine müdahalesinin değerlendirildiği bir toplantı yapılıyor.

Alınan bilgiye göre, Başbakanlık Merkez Bina'da saat 07.20'de başlayan toplantıya, Başbakan Vekili Bülent Arınç ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Mehmet Eröz ve Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Nusret Güner ile ilgili bürokratlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber