Trafik ve ruhsat hizmetlerini yerel yönetimlere devredecek olan Emniyet Teşkilatı 20 bin personel ve 4 bin 500 araç tasarruf yapmış olacak.

Haber Giriş : 17 Temmuz 2003 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trafik ve ruhsat hizmetlerini yerel yönetimlere devredecek olan Emniyet Teşkilatı 20 bin personel ve 4 bin 500 araç tasarruf yapmış olacak.

Trafik hizmetlerinin yürütülmesinde de AB normlarına uyacağız. Emniyet Teşkilatı, trafik ve ruhsat hizmetlerini yerel yönetimlere devrediyor. Bu hizmetlerin yerel yönetimlere devredilmesi halende Emniyet Teşkilatı, yaklaşık 20 bin personel ve 4 bin 500 araç tasarruf yapmış olacak. Yerel yönetimler, kent içi trafik hizmetleri için doğrudan belediye başkanlarına bağlı trafik zabıtaları oluşturacaklar.

Yeni düzenleme gereği, bar, pavyon, gazino, kırathane, kafe ve büfe gibi yerlere ruhsatlar da belediyeler tarafından verilecek. Kurallara aykırı hareket eden hiçbir eğlence yeri ve büfe kapatılmayacak ancak yüklü miktarda para cezası kesilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanı Abdullah Bolcu, bu düzenlemenin yerel yönetimler ve kamuda yeniden yapılanma projeleri kapsamında gerçekleştirileceğini belirtti. Bolcu, polisin "şehir içi trafik ve ruhsat verme" gibi bir takım angarya işlerden elini çekip asli görevine dönmesi gerektiğini kaydetti. Yeni değişiklik gereği bu hizmetlerin yerel yönetimlere devredileceğini bildiren Bolcu, ancak bunun kısa zamanda gerçekleşmesinin mümkün olmayacağını ifade etti. Bolcu, "Yerel yönetimler bu işi yürütecek alt yapıya henüz sahip değiller" dedi.

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber