Okulun otomatik kapısına sıkışan öğrenci öldü/video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2010 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de bir okuda, inanılması zor bir trajedi yaşandı. Bornova ilçesindeki Seyit Şamlı Endüstri Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Anıl Erden'in başı (17), derse yetişmek isterken girişteki otomatik kapıya sıkıştı. İddiaya göre bozuk olan kapı, bütün çabalara rağmen açılamadı. Ağır yaralanan Erden, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay, öğle saatlerinde Evka-4 semtindeki lisede meydana geldi. 11-A sınıfı öğrencisi Erden, üçüncü dersten sonraki teneffüste okul dışına çıktı. 19,5 gün devamsızlığı bulunduğu öğrenilen Erden, ders zili çalınca devamsızlıktan kalacağı ve geometri sınavını kaçıracağı korkusuyla hızla içeriye girmeye çalıştı. Ondan önce birkaç öğrenci girerken okulun otomatik kapısı, nöbetçi öğrenciler tarafından kapatılmak istendi. Anıl Erden ise tam geçeceği sırada başı kapıya sıkıştı. Nöbetçi öğrenciler E.K. ve G.K., kapıyı otomatik olarak açmak istediseler de başarılı olamadılar. Bir süre kapıda sıkışmış halde kanlar içinde bekleyen Erden, birkaç arkadaşı kapıyı elleriyle zorlayarak açınca kurtulabildi. Ağır yaralanan Erden, 112 Acil Servis cankurtaranıyla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı ancak doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Erden'in arkadaşları, cankurtaranın geç geldiğini ileri sürdü.

Okul yönetiminin, maddi yetersizlik sebebiyle kapıda görev yapan ve öğrencilerin giriş çıkışlarını kontrol eden güvenlik görevlisini, yaz tatilinden 15 gün önce işten çıkardığı öğrenildi. Bir müdür yardımcısı da bunu doğruladı. Anıl Erden'in hayatını kaybetmesine tepki gösteren sınıf arkadaşları, olaya isyan etti. Çocuklar, "Güvenlikçi varken kimse okul dışına çıkamıyordu. Onun yerine nöbetçi öğrenci koydular ama isteyen teneffüste dışarıya çıkmaya başladı. Bir güvenlikçinin parası, arkadaşımızı geri mi getirecek?" diye konuştu. Acı haberi alıp hastaneye koşan arkadaşları gözyaşlarını tutamazken bazıları fenalaşıp tedavi altına alındı. Erden'in arkadaşları, otomatik kapının bozuk olduğunu, okul yönetimine durumu iletmelerine rağmen çözüm bulunmadığını idida etti. Kapıda herhangi bir emniyet tedbiri olmadığını, insanların sıkışmaması için fotosel de bulunmadığını belirten öğrenciler, "Kapı bozuktu, durumu yönetime bildirdik. Endüstri meslek lisesi olduğu için teknik bölümden gelip yapacaklarını söylediler acak bir türlü yapılamadı. Kapı çalışsaydı, başı sıkıştığı anda açılırdı. Bozuk olduğu için ellerimizle açıp arkadaşımızı kurtardık." dedi.

Hastane önünde okul yöneticilerine tepki gösteren Anıl Erden'in arkadaşları, müdür yardımcısıyla tartıştı. Sınıf arkadaşı Ümit İler, müdür yardımcısına tepki gösterek, "Arkadaşımızın ölümünden okul yönetimi sorumlu. Hem güvenlikçi işten çıkarıldı hem de kapı bozuktu." şeklinde konuştu. Öğrencilerin iddialarının tam tersi yönde açıklama yapan okul yetkilileri ise kapının bozuk olmadığını belirterek, "Burası teknik lise. Kapının bozuk olması mümkün olabilir mi?" diyerek kendilerini savundu.

BMC fabrikasında çalışan baba Doğan Erden ve ev hanımı olan anne Ayşe Erden de acı haberi alarak hastaneye koştu. Oğullarının öldüğünü öğrenen anne ve baba fenalık geçirince, acil serviste müdahale edildi. Bir süre gözetim altında tutulan Erden çifti, yakınlarının desteğiyle otomobile bindirilip evlerine yollandı. Daha sonra baba Erden, yöneticilerden bilgi almak için okula geldi.

Anıl Erden'in Göztepe taraftarı olduğu ve bütün maçlarını takip ettiği öğrenildi. Erden'in arkadaşlarının, Göztepe taraftarlarıyla irtibata geçip cenaze törenine katılımlarını sağlayacağı, törene de Erden'in çok sevdiği formalarla gelecekleribelirtildi. Ayrıca okulda da anmak için sırasını çiçeklerle donatacakları kaydedildi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken nöbetçi savcısı, hastaneye ve okula giderek görgü şahitlerinin ifadesini aldı. Okulun güvenlik kamerası kayıtları, incelenmek üzere polis tarafından alındı. Olayı gören ancak şok geçiren nöbetçi öğrencilerinse ifadelerinin henüz alınamadığı öğrenildi.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber