SSK'larda bürokratik sadeleştirme

Haber Giriş : 25 Şubat 2005 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'na devredilen SSK hastanelerindeki karmaşa, bakanlığı harekete geçirdi. SSK ile Sağlık Bakanlığı yeni bir protokol imzalayacak, bürokratik işlemler de sadeleştirilecek.

Sağlık Bakanlığı, kendilerine devredilen SSK hastanelerindeki karmaşaya çözüm arıyor.

Devrin ardından hastalardan istenen sayısız belge ve fotokopi işlemlerinde sadeleştirmeye gidiliyor. SSK ve Sağlık Bakanlığı, bürokratik işlemleri ortak bir protokolle yeniden düzenledi.

İmzaların tamamlanmasının ardından yürürlüğe girecek protokol, ilk günlerde yaşanan sorunlar gözönünde bulundurularak hazırlandı. Hastanelerdeki evrak talepleri en aza indirilmeye çalışıldı.

Uygulama başladığında hastadan bütün belgelerinin fotokopisi isteniyordu. Protokol yürürlüğe girdiğinde üç belge yeterli olacak.
Çalışanlar sağlık karnesi ve vizite kağıdının fotokopisi ile, emekliler ise yalnızca sağlık karnesi ve karnenin kimlik bölümünün fotokopisi ile hastaneye başvuracak.

"Sistem yavaş yavaş oturuyor"

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ünüvar, ilk günlerde yaşanan sıkıntıları kabul etti ama "bunları zaten görmüştük" dedi. Ünüvar, sistemin yavaş yavaş oturduğunu, bugün itibariyle hastanelerde ciddi bir rahatlama olduğunu anlattı. Çalışmalar doğrultusunda, marta kadar pek çok sorunun çözüleceğini söyledi.

Hastaların beklediği kuyruklardan biri de 80 kuruşluk muayene katkı payı vezneleri. Bakanlık bu ücreti de kendi hastanelerinde SSK adına tahsis ediyor. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı, hastaların bu kuyruktan kurtulması için kanuni değişiklik gerektiğini söyledi ve "kanunda yapılması gereken değişiklikler üzerinde de çalışıyoruz" dedi.

İlaçtaki sorunlar sürüyor

Ünüvar, ilaçla ilgili sorunların provizyon sisteminin yetersizliğinden ve eczacıların güvensizliğinden kaynaklandığını belirterek, "eczacılara güven sağlandı, provizyon işlemleri de hafta başında hızlamacak" dedi. Müsteşar, reçetelerde aranan başhekim yardımcısı mührünün de kaldırılacağını söyledi.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber