Tayin için sahte evlilikler yapılıyor

Haber Giriş : 25 Şubat 2005 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sahte evliliklerle tayin yapan öğretmenlerden yakınan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Tayin uğruna sahte evlilikler yapanlar var. Bunlar için büro bile açılmış" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmen dağılımındaki adaletsizliği büyük ölçüde giderdiklerini ancak, halen çeşitli mazeretlere sığınıp görev yerlerine gitmek istemeyenlerin bulunduğunu belirterek, "Tayin uğruna sahte evlilikler bile yapanlar var. Bunlar için Ankara'da bürolar açılmış" dedi.

Çelik, göreve geldikleri günden beri öncelikli mesele olarak gördükleri eğitim-öğretimi Avrupa standartlarına kavuşturmak için büyük çaba harcadıklarını ancak, kutsal bir mesleği icra eden eğitimcilerin zaman zaman tayin uğruna farklı yollara başvurmalarının işlerini zorlaştırdığını belirtti.

Çelik, "Göreve geldiğimizden beri öğretmen dağılımındaki adaletsizliği yüzde 90 giderdik, kalan yüzde 10'luk bölüm ise suiistimalcilerden kaynaklanıyor. Sürekli yer değiştirmek zorunda kalan valiler, kaymakamlar, askerler, hakimler ve savcılar için 4855 sayılı yasa çıkardık. Bir de mazeret grupları var. Eş durumu, hastalık ve eğitim gibi mazeretler nedeniyle tayin isteyenler oluyor. Mazeret grubundakilerin tayinlerini yerine getirmek zorunda kalıyoruz. Çünkü, kişi tayin yaptırma uğruna da olsa evlenmiş. Evraklarını getiriyor, bunu yok sayamazsınız"dedi.

Bakan Çelik, Almanya'da bir öğretmenin haftada 24-28 saat derse girerken Türkiye'de norm kadro uygulamasına göre, bir öğretmenin haftada 15 saat derse gireceğinin varsayıldığını, bunun da son derece yetersiz olduğunu belirtti.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber